HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Salih Müslim: ABD ile yakında Rakka operasyonu yapacağız

Terör örgütü PYD'nin Eş Başkanı Salih Müslim, ABD ile yakın bir zamanda Rakka'ya operasyon düzenleyeceklerini açıkladı. Müslim, "ABD ve uluslararası koalisyon ve bizim kendi güçlerimizle birlikte operasyon olacak" dedi. Evrensel gazetesinden Arif Bektaş ve Orhan Dil'in haberine göre Müslim, YPG'nin IŞİD'le çatışmalarının Suriye'nin Tabka kenti civarında sürdüğünü ifade etti.

Salih Müslim: ABD ile yakında Rakka operasyonu yapacağız

Müslim, Suriye'ye iki yönden bakabiliriz. Birincisi çatışmalar devam ediyor. Özellikle de Tabka ve çevresinde. En şiddetli çatışmalar burada oluyor. Tabka, Rakka'ya 50 kilometre uzaklıktaki önemli bir yerdir. Orası kurtarılırsa işler daha da kolaylaşacak. Tabka'nın önemi, orada bir baraj olması; Suriye'nin en büyük barajlarından biri Tabka Barajı. Hem elektrik ve hem de su açısından son derece önemli. Şehir olarak da öyle. Çünkü burası IŞİD'in bir merkezidir. Türkiye'den gelen aileler buraya yerleştirildi. Hatta tutsakların da bulunduğu bir şehirdir. Onun için çok dikkatli olmak gerekiyor" diye konuştu.

'RAKKA'YA BİR HAREKAT BAŞLATILMIŞ DURUMDA'

Müslim, Rakka'ya doğru bir operasyonun başlatıldığını belirtti:

"Rakka'ya da bir harekat başlatılmış durumda ve çembere alındı artık. Daha dar bir çember içine alınarak üç koldan saldırıya geçilecek; doğudan, batıdan ve kuzeyden Rakka'ya ilerlemeye devam ediliyor."

'KİMSE BİZİMLE OTURUP KONUŞMAK İSTEMİYOR'

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın silahlı muhalefetle Astana benzeri bir görüşme olabileceğine dair sözlerinin hatırlatılması üzerine Müslim, kendilerine hiçbir davet ulaşmadığını kaydetti: "Bizi dışarıda tutuyorlar. Kimse bizimle oturup konuşmak istemiyor. Tabii ki bu, Türkiye'nin baskısıyla oldu. Biz hem birincisine hem de ikincisine katılmak istedik, fakat kabul etmediler. Daha çok Türkiye'nin engellemesiyle oluyor."


En Çok Aranan Haberler