HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika! Rusya'daki bıçaklı saldırıyı DEAŞ üstlendi

Dünya terör saldırıları ile sarsılıyor. Son olarak Rusya'nın Surgut kentinde bir kişi bıçakla etraftaki insanlara saldırdı. Polis 8 kişiyi yaralayan saldırganı öldürdü. Saldırıyı DEAŞ üstlendi.

Son dakika! Rusya'daki bıçaklı saldırıyı DEAŞ üstlendi

Rusya Araştırma Komitesi saldırının yerel saatle 11.20'de gerçekleştiğini duyurdu.

8 kişiyi bıçakla yaralayan saldırganın polis tarafından vurularak öldürüldüğü açıklandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı.

Güvenlik güçleri saldırganın kimliğinin ve saldırı nedeninin belirlenmeye çalıştığını duyurdu.

Saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi.

NE OLMUŞTU?

Rusya Soruşturma Komitesi, Surgut şehrinde kimliği bilinmeyen bir kişinin, çevredekilere bıçakla saldırdığını ve 8 kişiyi yaraladığını bildirdi.

Olay yerel saatle 11.20'de (Moskova saatiyle 9.20) şehrin merkezinde yaşandı. Polisler hemen olay yerine geldiler ve saldırganı etkisiz hale getirdiler. Saldırganın polislere teslim olmak istemediği ve bu sebepten dolayı polisin ateş açmak zorunda kaldığı belirtildi.

Rus haber ajansı Ria Novosti'de yer alan habere göre, tüm yaralılar

hastaneye kaldırıldı. 2 kişinin durumunun ağır olduğu açıklandı.

Soruşturma Komitesi'nin olay yerinde çalışmalara başladığı ve saldırganın kimliğini belirlemeye çalıştığı belirtildi. Olay hakkında soruşturma açıldı.

FİNLANDİYA 'TERÖR SALDIRISI' DEDİ

Finlandiya Ulusal Soruşturma Bürosu'ndan yapılan açıklamada "Gece elde edilen bilgiler ışığında Turku'daki bıçaklı saldırı terör amaçlı cinayetler kapsamında inceleniyor" ifadesine yer verildi.

Polis saldırının failinin 18 yaşındaki bir Fas vatandaşı olduğunu açıkladı. Turku kentindeki saldırının faili cuma günü iki kişiyi bıçaklayarak öldürmüş, sekiz kişiyi de yaralamıştı. Finlandiya polisi saldırganı bacaklarından vurarak durdurabilmiş ve gözaltına almıştı. Saldırgan daha sonra hastanede tedavi altına alınmıştı.


En Çok Aranan Haberler