HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriye'deki 2 asker kayboldu mu kaçırıldı mı koalisyondan son açıklama

Suriye'de kaybolan iki Türk askeriyle ilgili IŞİD karşıtı uluslararası koalisyondan askerlerin bulunması için Türkiye'ye yardımcı olduklarına ilişkin açıklama geldi.

Suriye'deki 2 asker kayboldu mu kaçırıldı mı koalisyondan son açıklama

Suriye’de Fırat Kalkanı operasyonuna katılan iki Türk askerinin 2 gün önce IŞİD tarafından kaçırıldığı iddialarına ilişkin IŞİD'e karşı uluslararası koalisyon güçleri açıklama yaptı.

JONES BASIN MENSUPLARININ SORULARINI YANITLADI

TSK'nın kayıp olarak duyurduğu iki askere ilişkin yapılan arama çalışmalarında Türkiye'ye destek verildiğini belirten,DEAŞ'a karşı yürütülen Doğal Kararlılık Operasyonu Ortak Görev Gücü komutanlarından Tümgeneral Rupert Jones, Bağdat'tan video konferans yoluyla bağlandığı Pentagon'da basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

"KOALİSYON TÜRKİYE'YE YARDIMCI OLUYOR"

İngiliz general, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında iki Türk askeriyle irtibatın kesildiğinin hatırlatılması üzerine, koalisyonun, askerlerin bulunması için Türkiye'ye yardımcı olduğunu belirtti.

Jones, "Türkiye, NATO müttefikimiz ve IŞİD karşıtı koalisyonun önemli bir ortağıdır. Dolayısıyla iki askerin kurtarılması sürecinde Türkiye'yi destekliyoruz" dedi.

IŞİD'LE BAĞLANTILI SİTE 'KAÇIRDIK' DEDİ

IŞİD'in Suriye'nin El Bab kentinin batısındaki Ed Dana köyü yakınlarında Fırat Kalkanı operasyonu kapsamında bulunan 2 Türk askerini kaçırdığı iddia edildi. IŞİD ile bağlantılı Amaq sitesi de son dakika olarak verdiği haberde 2 Türk askerini sağ ele geçirdiğini duyurdu.

'AĞIR SİLAHLARLA SALDIRI SONRASI KAÇIRILDILAR'

Sputnik'in öğrendiği bilgilere göre de IŞİD, bugün akşam saatlarinde El Bab kentinin batısında yer alan Ed Dana köyü yakınlarında Türk askerlerinin olduğu alana ağır silahlarla saldırı düzenledi. Saldırı esnasında 2 Türk askerini silahlarıyla birlikte sağ ele geçiren IŞİD, onları alıp hakimiyeti altındaki El Bab kentine götürdü.

Haberde yer alan detaylara göre, skerler daha sonra El Bab kentinden Rakka'ya doğru götürülürken, Türk askeri bölgede alarma geçti.

ARAMA ÇALIŞMALARINA İLİŞKİN FAZLA DETAY VERMEDİ

AFP'nin haberine göre Jones, arama çalışmalarının hassasiyetinden ötürü, konuya ilişkin başka detay vermedi.

'YANLIŞ YOLA GİRDİLER' İDDİASI

Suriye’de El Bab’ın yaklaşık 3 kilometre kuzey batısındaki El Dana köyü civarında kaybolan iki askerin keşif yaparken yanlış yola girdikleri ve DEAŞ’ın kurduğu pusuya düştükleri değerlendirildi.

AJANSLAR KAYIP ASKERLERİN ADINI AÇIKLADI

Genelkurmay askerlerin isimlerini açıklamazken ajanslar kayıp askerlerin astsubay Muhammed Duran Keskin (28) ve astsubay Kıvanç Kaşıkçı olduğunu bildirdi.

TSK "KAÇIRILMA" DEDİ

Hürriyet'te yer alan habere göre, Genelkurmay’dan önceki akşam yapılan kısa açıklamada, “kaçırılma” ifadesi kullanılmadan “Devam eden Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında, 29 Kasım 2016 Salı günü saat 15.30 sıralarında iki silah arkadaşımızla irtibat kesilmiş olup, bölgede arama faaliyetleri devam etmektedir” denilmişti.

Olayın meydana geldiği El Dana köyü, Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) kontrolünde. Hem ÖSO hem de TSK unsurları, köyde kendisini gizleyen IŞİD teröristlerini ve örgütün kurduğu el yapımı patlayıcılı tuzakları temizleme çalışmalarını sürdürüyor. Önceki gün meydana gelen olayın, keşif timinin El Bab istikametindeki ileri mevzilerdeki durumla ilgili tespit çalışmaları yaparken meydana geldiği düşünülüyor.

'ARAZİDE HEMEN HER TARAFIN BİRBİRİNE BENZEMESİ SEBEBİYLE KAYBOLDULAR' İDDİASI

Ankara’da askeri kulislerde konuşulan iddialara göre, içinde keşif timinden iki astsubay ile bir tercümanın bulunduğu araç, El Dana’dan El Bab istikametine doğru ilerliyordu. IŞİD'în El Dana çevresinde hangi bölgelerde olabileceğini belirlemek için yola koyulan timin, arazide hemen her tarafın birbirine benzemesi nedeniyle yolunu şaşırarak, yanlış istikamette ilerlemeye başladığı değerlendirildi.

"EL BAB’DA OLABİLİRLER"

Yolda pusu kurmuş olan IŞİD, içinde iki askerin bulunduğu araca ağır silahlarla saldırdı. Çıkan çatışmada araç kullanılamaz hale gelirken, tercüman da yaralandı. Çok sayıda IŞİD'li terörist daha sonra iki Türk askerini kaçırmayı başardı. DEAŞ’ın Türk askerlerini sınıra 30 km uzaklıktaki El Bab’a götürdüğü değerlendiriliyor.

3 ASKER YARALANDI

Dün de El-Bab bölgesi yakınlarında çatışma çıktı. Çatışmada yaralanan 3 Türk askeri, helikopterle sevk edildikleri Kilis ve Gaziantep’teki hastanelerde tedavi altına alındı. TSK’dan dün yapılan bilgilendirmede Türk savaş uçaklarının El Bab’ın kuzey doğusundaki Bzagah ve Zarzur bölgesinde DEAŞ’a ait iki barınma yerini imha ettikleri bildirildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler