HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Suriye'deki kimyasal saldırıda bir Türk televizyonu şüpheli' iddiası

Suriye Devlet Televizyonu, Suriye'deki yaralı sivilleri kurtarmaya ve onlara tıbbi hizmet sunmaya odaklandıklarını belirten "Beyaz Miğferler" ile ilgili olarak, örgütün eski üyeleri olduğu iddia edilen kişiler tarafından yapıldığı öne sürülen itirafları yayımladı. Suriye Resmi Arap Haber Ajansı'nda (SANA) yer alan haberde, bir Türk televizyonunun da işin içerisinde olduğu iddia edildi.

Suriye televizyonunun dün akşam yayınladığı itiraflarda, örgütün eski üyeleri Halep’in muhtelif bölgelerinde çekimi yapılan film ve fotoğrafların hazırlanış şekline ilişkin çok konuşulacak iddialar ortaya attı. Velid Hindi isimli, örgüt üyesi olduğu ifade edilen bir şahıs, "Beyaz Miğferliler Dostları" isimli yapıda 3 yıldan fazla bir süre faaliyet gösterdiğini belirterek, bu süre boyunca "Yerel Meclis" adıyla bilinen ve "ılımlı muhalifler" adı verilen oluşumdan para aldığını ifade ederken, bu paraların Arap Körfez devletleri tarafından finanse edildiğini iddia etti.

"TÜRKİYE'YE AİT BİR TELEVİZYON KANALI, SİNEMA FİLMİ ÇEKER GİBİ GÖRÜNTÜLER ÇEKTİ"

Oda tv'de yer alan habere göre, Hindi ayrıca, kendilerine kimyasal silah saldırısı yapılacağı haberinin ve kimyasal maddelerden korunmaları için özel kıyafetler verildiğini, ardından Türkiye'ye ait bir televizyon kanalının sinema filmi çeker gibi görüntüler çektiğini ileri sürdü.

Bu görüntülerin Suriye ordusunu suçlama amacıyla kullanıldıklarını ifade eden Hindi, görüntülerin İbrahim Hac ve Muhammed el Seyid adlarıyla bilinen kişiler tarafından çekildiğini, bu gibi görüntülerin hazırlanması çalışmalarında birçok kez yer aldığını da iddia etti.

"KİMYASAL MADDELERİ BİZZAT BEN TAŞIDIM"

İtiraflarda bulunan bir diğer isim olan İmad Abdüccevad'ın, Halep’te bulunan muhaliflerin ellerinde kimyasal maddelerin bulunduğundan emin olduğunu, bu maddeleri bizzat kendisinin taşıdığını söylediği kaydedildi.

'TEMİZLİK MADDESİ OLDUĞUNU SÖYLEMEMİ TALEP ETTİLER'

Abdüccevad, muhaliflerin saflarında faaliyet gösterdiği sırada bu maddeleri kamufle ettiklerini ve kendisinden bunların temizlik maddeleri olduğunu söyleyip Sükkeri Semtinden Amiriye Semtine aktarmasını talep ettiklerini ifade etti.

Bir defasında bu maddelerle yüklü 2 aracı boşaltıp üçüncüsünü boşaltırken kokunun kendilerini etkilediğini belirttiği öne sürülen Abdüccevat'ın; bunun üzerine gerçekte ne olduğunu öğrenmeye çalıştıklarını, 3 araba dolusu kimyasal maddeyi bir binanın girişine bırakmalarının ardından, o maddelerin kimyasal gaz maskeleri ve özel kıyafetler giyen başka şahıslarca binanın içine taşınıp yer altında bulunan depolara saklandığını gördüklerini anlattığı kaydedildi.


En Çok Aranan Haberler