HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TOFAŞ'ta anlaşma sağlandı, gözler Renault'da

TOFAŞ yönetimiyle, eylemdeki işçiler arasında gece geç saatlerde anlaşmaya varıldı. Bir haftadan fazla süredir üretimin durduğu Renault'da ise eylem devam ediyor.

TOFAŞ'ta anlaşma sağlandı, gözler Renault'da

Şafak Timur

Bursa, BBC Türkçe

TOFAŞ yönetimiyle, eylemdeki işçiler arasında gece geç saatlerde anlaşmaya varıldı.

Bir haftadan fazla süredir üretimin durduğu Renault'da ise eylem devam ediyor.

TOFAŞ'ta işveren işçilerin, Türk Metal Sendikası'nın gitmesi ve eylemler nedeniyle kimsenin işten çıkarılmaması yönündeki taleplerini kabul etti.

İşçilere ayrıca prim şeklinde zam yapılmasına karar verildi.

Bu zammın önce 1 hafta içinde yatmak üzere 1000 TL ve toplu sözleşmenin sona erme tarihi olan 2017 yılına kadar da yıllık 2400 lira prim olarak verileceği duyuruldu.

TIKLAYIN - 5 SORUDA BURSA METAL İŞÇİLERİNİN EYLEMİ

Ancak daha sonra rakamların net olmadığı ücretlerin ileri bir tarihte açıklanacağı söylendi.

İşçilerin direnişle ilgili haberleri paylaştıkları "Diren Tofaş” sayfasında ise saat ücret üzerinden zam alınmamış olmasına dair memnuniyetsizlik belirten paylaşımlar var.

İşçiler dün işveren tarafından 500'e yakın eylemci işçinin üretime başlamaya ikna edilmiş olduğunu, bunun söz verilen taleplerin karşılanması konusunda şüphe yarattığından bahsediliyor.

İşçilerin Pazartesi günü TOFAŞ'ta işbaşı yapması bekleniyor.

İşçiler Renault'da saat ücreti başına bir anlaşma yapılmasını, bunun için Renault işçisine destek verilmesini, bundan sonraki süreçte ise Türk Metal Sendikası'ndan istifalara devam edilmesi için çalışılmasını tartışıyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler