HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Trump'tan Erdoğan taktiği: Beyaz Saray'da şeriflerle toplantı yapacak

ABD Başkanı Donald Trump,12 şerifi, fikir alışverişinde bulunmak üzere Beyaz Saray’a çağırdı. Trump'ın bu stratejisi sosyal medyada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın muhtarlarla toplantı yapmasına benzetildi.

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da bir grup şerifle bir araya gelmeye hazırlanıyor. Trump'ın şeriflerle göçmen yasağı ve Meksika sınırına örülmesi planlanan duvarı tartışacağı iddia edildi.

Sosyal medyada Trump'ın şeriflerle yapmayı planladığı toplantıya ilişkin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Beştepe'de muhtarlara hitap etmesi örneği verilerek, Trump'ın, Erdoğan'ın stratejisini uyguladığı yönünde yorumlar yapıldı.

'TRUMP'I DESTEKLEYEN İSİMLERDEN SEÇİLDİ' İDDİASI

Huffington Post'un haberine göre, Beyaz Saray'daki toplantıya katılacak şerifler, daha önce Trump'a desteğini sesli olarak dile getirmiş isimlerden seçildi.

Daha önce 'Müslüman teröristlerin Meksika sınırından ülkeye giriyor' diyen Wyoming şerifi, Trump'a hayran olduğunu açıkça söyleyen Teksas şerifi ve Trump'ın göreve gelmesini 'vatanseverlik baharı' olarak niteleyen Milwaukee şerifinin toplantıya katılacak isimlerden bazıları olacağı belirtildi.

Haberde yer alan detaylara göre, toplantıda, Trump'ın ekibinin federal sınırdışı yasalarını uygulamayarak göçmenleri göndermeyen yerel yönetimlerin cezalandırılmasını gündeme getirmesi beklenirken, şerifler ise federal güvenlik güçlerinin yerel yönetimlere askeri destek sağlamasını talep edecek.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler