HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türk misafirlerin de bulunduğu binaya silahlı baskın

Afganistan'ın başkenti Kabil'de yabancıların kaldığı bir misafirhaneye silahlı saldırı düzenlendi. İlk belirlemelere göre saldırıda 14 kişi yaşamını yitirdi, 6 kişi yaralandı.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de yabancıların da kaldığı “Park Pal” isimli misafirhaneye silahlı saldırı düzenlendi. Üzerlerindeki küçük silahları saklayarak misafirhaneye giren iki saldırgan, birçok kişiyi rehin aldı.

Saldırı sırasında misafirhanede çok sayıda Türk, Amerikan ve Hindistan vatandaşı misafirin konakladığı belirtildi.

Olay yerine giden Afgan güvenlik güçleri, bölgedeki yolları kapattı. Misafirhaneye operasyon başlatan güvenlik güçleri, saldırganlarla 7 saat boyunca çatıştı. Çıkan çatışmada 14 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi de yaralandı. Misafirhanede bulunan 54 kişinin Afgan güçleri tarafından kurtarıldığını bildirildi.

Afgan yetkililer tarafından yapılan açıklamada, hayatını kaybedenler arasında ABD, İtalya ve Hindistan vatandaşlarının da bulunduğu, baskını düzenleyen 2 saldırganında güvenlik güçleri tarafından öldürüldüğü ifade edildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 1 ABD vatandaşının da hayatını kaybettiği ancak kimliğiniz henüz tespit edilemediği kaydedildi. İtalya Dışişleri Bakanlığı yetkilileri tarafından yapılan açıklamada ise, hayatını kaybedenlerin arasında 1 İtalyan vatandaşının da olduğu belirtildi.

Saldırıyı Taliban üstlendi. Örgüt, bir militanın düzenlediği eylemde, ölü ve yaralı sayısını 50 olarak açıkladı.

DIŞARI ÇIKMAYI BAŞARDI

Saldırı altındaki misafirhaneden çıkmayı başaran Halit Hamaney, bölgede düzenlenen konser nedeniyle binada çok sayıda yabancı ve Afgan misafir bulunduğunu söyledi.

Hamaney, "Benim ailem de içeride olduğu için risk aldım ve odaları tek tek aradım. Güvenlik güçlerinin yardımıyla onları dışarı çıkardım" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler