HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Türkiye'yle S-400'ler üzerinde uzlaşı sağlandı'

Rusya'nın askeri ihracat şirketi Rosoboronexport'un CEO'su Aleksandr Miheyev, Türkiye'yle S-400 füzesi anlaşması üzerinde uzlaşı sağlandığını ve kontratın hayata geçirileceğine inandıklarını söyledi. Miheyev, Türkiye'ye S-400 hava savunma sistemi bataryaları sevk edilmesine ilişkin yapılan görüşmelerin hangi aşamada olduğuna yönelik soruya, "Kontrat üzerinde uzlaşı sağlandı. Kontratın hayata geçme ihtimali de yüksek, yürürlüğe girmesi için çalışıyoruz" yanıtını verdi.

'Türkiye'yle S-400'ler üzerinde uzlaşı sağlandı'

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da S-400 füzeleri konusunda Rusya ile imza aşamasına gelindiğini belirtmişti.

Bloomberg haber ajansı geçen hafta Türkiye'nin Rusya'dan alacağı iki S-400 bataryası için 2.5 milyar dolar ödemeyi kabul ettiğini iddia etmişti.

Ancak bu iddia, ne Rusya ne de Türkiye hükümeti tarafından doğrulanmıştı.

"İMZA AŞAMASINDA"

Türkiye'nin Rusya'dan satın almak istediği S-400 füze savunma sistemleriyle ilgili açıklama yapan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "S-400 konusu nihai noktaya geldi. Yani görüşmeler olumlu sonuçlanmak üzere." dedi.

TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Işık, şunları söyledi:

"S-400 konusu nihai noktaya geldi. Yani görüşmeler olumlu sonuçlanmak üzere. Ama bu işlerde nihai imza atılmadan her şey bitti denmez. Ama olumlu bir noktadayız. Artık nihai aşamadayız. Şu anda bir sorun gözükmüyor."


En Çok Aranan Haberler