HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ukrayna'nın doğusundaki olaylar

Ukrayna hükümet güçlerinin kuşattığı Slavyansk'ın yakınındaki Semenevka kasabasındaki Ahıska Türkleri, önceki gün çıkan çatışmada zarar gören evlerini tamir etmeye başladı.

Slavyansk -Slavyansk kentine yakın konuşlanan hükümet güçleriyle bölgedeki ayrılıkçılar arasında Semenevka kasabasında çıkan çatışmada, aralarında Ahıska Türklerine de ait bazı evler de hasar gördü. Kurşunların isabet etmesi sonucu çok sayıda evin camları kırıldı, bir evde yangın çıktı. Ahıska Türklerine ait bazı hayvanlar da telef oldu.

Görgü tanıkları çatışma sırasında namlulu silahlar ve askeri araçlardan da ateş açıldığını anlattı. Kasabada yaşayan bir Ahıska Türkü de çatışmanın köy sokaklarında da devam ettiğini ve saatlerce sürdüğünü söyledi. Çatışmanın ardından kimliği belirsiz kişilerin evlere ateş açtığı bildirildi.

Ahıska Türkleri Vatan Cemiyeti Donetsk Temsilcisi Nebican Basatov ise Slavyansk'taki Ahıska Türklerinin ağırlıklı olarak ziraatla uğraştığını ve geçimini topraktan kazandığını kaydetti. Basatov, "Halkımız, kışın seralarda bitki fidanları yetiştiriyor. İlkbaharda da bunları satarak, bunun parası ile tarlada ekin ekiyor. Ama bu sene seradaki fidanları satamayınca, maddi imkanları olmadığı için tarımcılık da yapamaz oldu" diye konuştu.

Basatov, Slavyansk'ta meydana gelen çatışmalarda Ahıska Türklerine ait evlerin zarar gördüğünü, büyük baş hayvanlarının telef olduğunu hatırlatarak, "En önemlisi de halk kendi geleceğinden tedirgin. Ayrıca bu sene serada yetiştirdiklerini satamayınca ekonomik açıdan çok zor durumda kaldı" ifadelerini kullandı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler