HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ürdün'ün İsrail Büyükelçisinin görevine dönmesi

Ürdün meclisindeki Filistin Komisyonu üyeleri, hükümetin Ürdün'ün Tel Aviv Büyükelçisi Velid Ubeydat'ın görevine dönmesi kararına tepki gösterdi.

Mecliste 11 milletvekili bulunan komisyonun üyeleri tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Hükümetin, büyükelçinin diplomatik çalışmalarını yerine getirmek için Tel Aviv'e dönmesi kararı komisyonda şaşkınlığa neden oldu" ifadesine yer verildi.

Açıklamada, hükümetin, hemen her gün Doğu Kudüs'te Siyonistler tarafından Müslüman ve Hristiyanların mukaddesatlarına yapılan saldırıları görmezden geldiği, Filistin halkına karşı muameledeki İsrail kibrine ve Mescid-i Aksa'ya yönelik tüm ihlallere göz yumduğu öne sürüldü.

Ürdün Başbakanı Abdullah en-Nusur'a söz konusu kararı geri çekmesi çağrısında bulunan komisyon üyeleri, bu karar karşısında sessiz kalmayacaklarını ifade etti.

Ürdün Enformasyon Bakanı Muhammed el-Mumini, gazetecilere yaptığı açıklamada, Büyükelçi Velid Ubeydat'ın, Tel Aviv'deki görevine döneceğini söylemişti.

Mescid-i Aksa'da son günlerde olumlu gelişmelerin yaşandığını, burada cuma namazı kılanların sayısının 65 bine ulaştığını aktaran Mumini, "Bu, son 10 yıl içerisinde görülmemiş bir rakam. Ürdün'ün, 'Aksa'daki mevcut duruma saygı mesajı', genelde dünyaya özelde ise İsrail'e ulaşmış oldu" değerlendirmesinde bulunmuştu.

Ürdün Büyükelçisi Ubeydat'ın Tel Aviv'e ulaşıp ulaşmadığına ilişkin ise bilgi edinilemedi.

Ürdün'ün Tel Aviv Büyükelçisi, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri nedeniyle 5 Kasım 2014'te istişare amacıyla ülkesine çağrılmıştı.

Ürdün, 1924 yılından itibaren Kudüs'te bulunan Müslüman ve Hristiyanlara ait mabetlerin yönetimi ve muhafızlığı görevini yürütüyor. Bu çerçevede Mescid-i Aksa'nın imamı, Ürdün Vakıflar Bakanlığı tarafından atanıyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler