HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ya’alon Netanyahu’ya meydan okudu

İsrail eski Savunma Bakanı Moşe Ya'alon, başbakan Netanyahu'ya meydan okudu.

İsrail'de hükümet ve parlamentodan istifa eden Savunma Bakanı Moşe Ya'alon, bir süre politikadan uzak kalacağını söymekle birlikte "Ülkenin liderliği için yarışmak için döneceğim" diyerek meydan okudu. Başbakan Binyamin Netanyahu'yu eleştiren Ya'alon "tehlikeli aşırı unsurlar İsrail'in kontrolünü ele aldı" gibi ağır sözler kullandı.

Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Savunma Bakanlığı'na Türkiye karşıtı eski Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'ı getirmek üzere görevinden alması üzerine hükümetten ve parlamentodan istifa ettiğini bugün sosyal medya üzerinden duyuran Ya'alon, bunun ardından Tel Aviv'de bir askeri kararğahında yaptığı konuşmada "Son dönemde profesyonel ve etik konular ile ilgili Başbakana ters düştüğünü" söyledi.

Netanyahu tarafından önerilen Dışişleri Bakanlığı görevini geri çevirdiği öne sürülen Ya'alon konuşmasında "Maalesef İsrail ve (Netanyahu'nun) Likud partisi tehlikeli ve aşırı unsurlar tarafından ele geçirildi... Likud bugün benim katıldığı Likud değil" dedi ve üst düzey politikacıları "Toplumu birleştirmek yerine iktidara tutunmak için kışkırtmayı tercih etmekle" suçladı.

Jesuralem Post, bu konudaki haberinde "Görevden ayrılan Savunma Bakanı, kısa bir süre önce yaralı bir Filistinli teröriste ateş eden askere karşı çıktığı ve Genelkurmay Başkan Yardımcısı Yair Golan'ın 'İsrail'de halen olup bitenlerin Nazi Almanya öncesi dönemini anımsattığını' söylemesi ardından ordu komutanlarının görüşlerini dile getirme hakkını desteklediği için sağ kanadın saldırılarına hedef olmuştu" diye yazdı. (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler