HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yahudi Müzesi'nde 4 kişiyi öldüren saldırganın görüntüleri

Belçika'da Yahudi Müzesine saldırarak 4 kişiyi öldüren saldırganın güvenlik kamerası görüntüleri yayınlandı.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de cumartesi günü Yahudi Müzesi'ne gelerek içeridekilere ateş açarak 4 kişiyi öldüren saldırganın güvenlik kamera görüntüleri medyaya dağıtılırken, kendisini tanıyanlardan yardım istendi.

Brüksel'deki Yahudi Müzesi'nin önünde otomobilini park ettikten sonra içeri giren kimliği belirlenemeyen saldırgan yanındaki tüfekle içeridekilere ateş açarken İsrailli yaşlı bir çift ile bir kişi öldü, bir kişi de yaralandı.

Belçika, Alman, İtalyan ve Fransız medyası gelişmelere geniş yer vermeyi dün de sürdürdü. Saldırgan daha sonra hızla dışarı çıkarak otomobile binip kaçtı. Hastaneye kaldırılan yaralı da kurtarılamayınca ölü sayısı 4'e çıktı.

Belçika medyası saldırı ile ilgili 1 kişinin yakalandığını bildirirken, bunun saldırgan olmadığı ortaya çıktı. Polis, saldırı ile ilgili müzede çekilen güvenlik kamerası görüntülerini medya ile paylaşırken saldırganı gören veya tanıyanların en yakın güvenlik birimine haber vermesini istedi.

Belçika İçişleri Bakanı Joelle Milquet, saldırı nedeninin antisemitizm oldugü üzerinde durulduğunu, ülkedeki bütün Yahudi kurum ve kuruluşlarının polis korumasının takviye edildiğini bildirdi.Avrupa Birliği Dış Politika Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, saldırıyı kınadı. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler