HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yemen'deki "Kararlılık Fırtınası" operasyonu

Suudi Arabistan öncülüğünde başlatılan "Kararlılık Fırtınası" operasyonu sözcüsü Tuğgeneral Ahmed Asiri, şu ana 5 ülkenin vatandaşlarının ülkeden tahliyesinin tamamlandığını söyledi.

RİYAD (AA) -Asiri, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlediği basın toplantısında, tahliye işlemlerinin koalisyon güçleriyle işbirliği içinde gerçekleştiğini belirterek, "Şu ana kadar Rusya, Hindistan, Endonezya, Pakistan ve Cezayir vatandaşlarının tahliyesi tamamlandı, Mısır, Çin, Cibuti, Sudan vatandaşları ile BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ve Kızılay mensupları da yarın tahliye edilecek" dedi.

İnsani faaliyetin askeri operasyonun bir parçası olduğunu hatırlatan Asiri, tahliye çalışmasının hızlanması için koalisyon komutanlığınca bir komite tahsis edildiğini ancak Husi Ensarullah hareketinin tahliye çalışmasına engel olduğunu savundu.

Asiri, güneydeki Aden kentinin, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'ye bağlı Halk Direniş Komiteleri tarafından kontrol altında tutulduğunu, Husilerin ise kontrol alanlarının sınırlı olduğunu söyledi.

Öte yandan Uluslararası Kızılhaç Komitesi, yaptığı yazılı açıklamada, Yemen'de çatışan taraflara, operasyonlarını durdurma, yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaşması için kara, hava ve deniz yollarının açılması çağrısında bulundu.

Yemen'de, Husilerin başkent Sana'nın yanı sıra bazı kentleri ele geçirmesi üzerine Cumhurbaşkanı Hadi, Aden'i geçici merkez ilan etmiş ve bazı ülkeler, diplomatik temsilciliklerinin faaliyetlerini burada sürdüreceğini açıklamıştı. Bu gelişmelerden sonra Husiler Aden'e doğru harekete geçip, kentteki bazı stratejik noktaların denetimini ele geçirmiş, bunun üzerine Hadi yönetiminin Arap Birliği ve uluslararası topluma, acil askeri müdahale çağrısı yapmasıyla Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, 26 Mart'ta "Kararlılık Fırtınası" adıyla hava harekatına başlamıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler