HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ALES sonuçları açıklandı mı? ÖSYM sonuç açıklama sistemi güncellendi mi?

Akademik kadro ve lisans üstü eğitim için ALES'e giren adaylar uzun bir süre ALES sonuçları ne zaman açıklanacak diye beklediler. Bugün de ALES sonuçları saat kaçta açıklanacak merak ediliyor? İşte ALES sonuçları ile ilgili detaylar...

ALES sonuçları açıklandı mı? ÖSYM sonuç açıklama sistemi güncellendi mi?

ALES sonuçları işin bekleyişin sonuna gelindi. Bugün ALES sonuçları ilan edilecek ve adaylar ALES puanlarını öğrenecekler. Bilindiği gibi ALES yani Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitmi Giriş Sınavı her yıl ÖSYM tarafından düzenlenmekte ve ALES sonuçları yine ÖSYM tarafından ilan edilmektedir. ALES'e akademik kadro ve lisans üstü bölüm adayları başvurup girmektedir. Senede iki defa yapılan ALES'in 2017'deki ilki yani ilkbahar dönemi sınavı 7 Mayıs'ta yapılmıştı. Peki ALES sonuçları bugün saat kaçta ilan edilecek?

Sonuçların açıklanma saati ile ilgili ÖSYM'den net bir bilgi verilmiyor ama ALES sonuçlarının bugün 10 ila 13 arasında ilan edilmesi bekleniyor. Sonuçlar açıklandığında aşağıdaki bağlantı ile puanınızı öğrenebilirsiniz.

ALES SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ALES SONUÇLARININ AÇIKLANMASI NİYE BU KADAR SÜRDÜ?

Bu bekleme süresi aslında ALES'e özel değil. ÖSYM'nin bünyesindeki KPSS, YGS, YDS gibi çoğu sınavda, sınavın tarihi ile sonuçların açıklanması arasında yaklaşık bir aylık bir süre bulunuyor. Çoğu sınavda sonuç açıklama işlemleri için bu kadarlık bir süre gerekiyor.

ALES SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLECEK?

Sınav sonuçları için belirlenen 8 Haziran Perşembe günü sonuçlar ÖSYM'nin sonuc açıklama sistemi üzerinden ilan edilecek. sonuc.osym.gov.tr adresinde yer alan sistem ilgili güncellenecek ve adaylar T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile sınav sonuçlarını öğrenebilecekler.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler