HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ALES soruları ve cevapları yayımlandı mı? ALES 2017 sonuçları ne zaman açıklanacak?

2017 ALES ilkbahar dönemi gerçekleştirildi ve şimdi adaylar ALES sonuçlarını bekliyorlar. Ancak ALES sonuçları açıklanmadan önce adaylar soru ve cevapların yayımlanması ile sınavlarının nasıl geçtiğini kontrol edebilecekler. Peki ALES soruları ve cevapları yayımlandı öı, ALES sonuçları ne zaman ilan edilecek?..

ALES soruları ve cevapları yayımlandı mı? ALES 2017 sonuçları ne zaman açıklanacak?

ALES yani Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi sınavı bugün 10.00'da başladı. Sınav öncesi ÖSYM adayları 15 dakika konusunda uyardı. Şimdi sınavın bitmesi ile adaylar iki şeyi bekliyorlar. İlki ALES soru ve cevaplarının yayımlanması ikincisi ALES sonuçlarının ilan edilmesi. Peki bu iki şey ne zaman gerçekleşecek?

ALES 2017'ye giren adaylarn soru kitapçıklarına hafta başında erişebilmesi bekleniyor. ALES soru kitapçığının %10'u kamuya açılırken adaylar AİS'e giriş yaparak kendi soru kitapçıklarını görebilecekle. Böylece ALES soruları ve cevaplarını kontrol edebilecekler.

ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM'nin sınav takvimine göre ALES sonuçları 8 Haziran 2017'de ilan edilecek. ÖSYM'nin diğer sınavlarında olduğu gibi sonuçlar ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr adresindeki sonuç açıklama istemi üzerinden adaylara duyurulacak.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler