HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Engelli öğrenciler'den Muhteşem gezi

Tüm Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Kurumları Derneği'ne bağlı eğitim merkezlerinde öğrenim gören 15 engelli öğrenci UNIQ İstanbul'da bulunan Muhteşem Yüzyıl Teşhir-i İhtişam Sergisini gezdi.

Engelli öğrenciler'den Muhteşem gezi

Tüm Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Kurumları Derneği'ne bağlı eğitim merkezlerinde öğrenim gören 15 engelli öğrenci 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde UNIQ İstanbul'da bulunan Muhteşem Yüzyıl Teşhir-i İhtişam Sergisi'ni gezdi. Müdavimi oldukları dizinin kahramanlarını ve yaşadıkları ortamı yakından görme şansına erişen öğrenciler, keyifli bir gün geçirdi. Özelikle filmin başrol oyuncularının balmumu heykellerinin ve kostümlerinin yer aldığı kısımda şaşkınlıklarını gizleyemeyen öğrenciler, bol bol fotoğraf çektirdi. Diziyi çok sevdiğini ve kaçırmadan izlediğini söyleyen 29 yaşındaki engelli öğrenci Ayşegül Paçacı, sergiyi çok güzel bulduğunu söyleyerek, engeller kalksın diyerek dünya engelliler gününü kutladı.

3 Aralık Dünya Engeliler Günü'nde kendilerini ağırlayan sergi yetkililerine teşekkür eden Zihinsel Engelliler Öğretmeni Meliha Utkan, "Bu özel günde öğrencilerimizle beraber severek izlediğimiz Muhteşem Yüzyıl'ın sergisini gezmek çok keyifliydi. Özellikle balmumu heykeller karşısında öğrencilerimiz bu kadar benzerlik beklemiyordu. Bizler Tüm Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Kurumları Derneği'ne bağlı Haliç Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi olarak öğrencilerimizi mümkün olduğunca sosyal hayata katarak, onların dış dünyayla iletişimlerini koparmadan, mutlu ve sağlıklı bireyler olarak topluma adapte olmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Engelli bireylerin kalifiye eğitim ve öğretim ile mutlu olmaları için ailelerinin ve çevremizin bu konuda daha duyarlı olmalarını ve engellilere destek olarak, onları toplumun birer parçasını olarak görmelerini ve desteklerimizi bekliyoruz." dedi.
1992 yılından bu yana Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler Günü olarak kutlanıyor.2006 yılı itibariyle Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak özel eğitim ve rehabilitasyon alanında hizmet veren 1900'ü aşkın kuruluş, engelli bireyler, engelli birey aileleri ve çalışanlar ile birlikte bir buçuk milyon kişilik bir topluluğu oluşturuyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler