HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

LYS sonuçları her an açıklanabilir! Hayır, 23.59'da açıklanmayacak!

LYS sonuçları hâlâ bekleniyor ama çeşitli haber siteleri LYS sonuçlarının ilan edileceği saatle ilgili olarak ÖSYM'nin açıklama yaptığını söylüyorlar. Tabii bu söylenti yanlış. Normalde ÖSYM'den böyle bir açıklama yok. ÖSYM'nin LYS sonuçlarını 23.59'da yayımlayacağı iddiası ya bir kafa karışıklığından ya da ÖSYM'nin sonuç açıklama sistemini bilmemekten kaynaklanıyor. İşte LYS sonuçlarının açıklanma saati ile detaylar ve haber siteleri yüzünden çıkan 23.59 karışıklığının doğrusu.

LYS sonuçları her an açıklanabilir! Hayır, 23.59'da açıklanmayacak!

Türkiye'nin dört köşesinde öğrenciler ve veliler LYS sonuçları sat kaçta açıklanacak diye bekliyorlar ve bu sorunun cevabını almak için internette arama yapıyorlar. Ancak ne yazık ki pek çok haber sitesinde LYS sonuçlarının açıklanma saati ile ilgili olarak yanlış bilgiler verilmektedir. Öncelikle şunu belirtelim. ÖSYM sınav sonuçlarının açıklanacağı saati önceden bildirmez ki bugün LYS sonuçları saat kaçta açıklanacak diye bir resmi bir duyuru yapmamıştır. LYS sonuçları açıklandığında aşağıdaki ÖSYM sonuç sayfası güncellenecek ve üniversite adayları LYS puanlarını öğrenebilecekler. Sonuç sorgulama sayfasının ne zaman açılacağına dair detayları da ayrıca haberimizde bulabilirsiniz.

LYS sonuçları için tıklayınız (ÖSYM'nin sonuç sayfasının güncellenmesi bekleniyor.)

PEKİ LYS SONUÇLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK

23.59'a bakıp karışıklık yaratmak yerine ÖSYM'nin geçen sene LYS'yi ve bu sene YGS'yi saat kaçta açıkladığına bakılırsa LSY sonuçlarının açıklanacağı olası saat hakkında bir fikir edinilebilir. Önceki sınavları dikkate alırsan LYS sonuçlarının 16.00 - 18.00 saatleri arasında açıklanmasını bekleyebiliriz. Büyük ihtimalle de ÖSYM sonuçları 17.00 civarında ilan edecek ve adaylar Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, Edebiyat, Coğrafya, Matematik ve Dil sınavlarındaki puanlarını öğrenebilecekler.

LYS TERCİH DÖNEMİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

ÖSYM'nin önbilgilendirme tercih kılavuzuna göre tercih dönemi önümüzdeki hafta yani 18 Temmuz'da başlayacak. Öğrenciler 24 olan tercih haklarını 26 Temmuz'a kadar yapıp ÖSYM'ye bildirmek durumundalar.

Üniversitelerin taban puanlarına ve bölümlerin zorunlu kıldığı puan türlerine göre tercih yaptıktan sonra öğrenciler "Tercih Süresi" içinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercihlerinde değişiklik de yapabilecekler. Tercih işleminizi tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercih bilgilerinizi mutlaka kontrol ediniz ve yazıcıdan tercih listenizin bir dökümünü edinerek saklayınız.

ÖSYM SONUÇ İLAN SAATİNİ AÇIKLAMAZ!

ÖSYM bünyesinde YGS ve LYS gibi daha pek çok sınav yapılmaktadır. ÖSYM bu sınavların sonuçlarının hangi gün yapılacağını ÖSYM sınav takvimi ile birlikte duyurur. Ancak hiçbir sınav için sonuç açıklanma tarihinde sonuçların hangi saatte ilan edileceğini belirtmez. Bu söylentiyi yayanlar ya ÖSYM'nin sınavların açıklanmasına dair idari uygulamalarını bilmiyorlar ya da dikkat çekmek için yanıltıcı başlıklar atıyorlar. Tabii iki işin doğrusu öyle değil.

23.59 KARMAŞASI

Bazı haber siteleri ÖSYM'nin resmi sayfasında LYS sonuçları karşısında gördükleri 23.59 saatini ya bilgisizlikten ya da kafaları karıştığı için LYS sonuçlarının açıklanacağı saat olarak belirtiyorlar. Hatta bununla da kalmayıp bunu ÖSYM LYS sonuçları saat kaçta ilan edilecek açıkladı diye de haberleştirmekteler. Ancak söz konusu saat LYS sonuçları illa 23.59'da açıklanacak demek değildir.

ÖSYM'nin resmi sayfasında ilerideki başka sınavların başlıklarına da bakarak görebileceğiniz gibi sonuç tarihlerine 23.59 ibaresini koyar. Bu sonuçların gün içinde en geç 23.59'a kadar açıklacağı anlamına gelmektedir. Bu örnekte olduğu gibi LYS sonuçları illa 23.59'da açıklanacak demek değildir.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler