HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2017 TEOG tercih sonuçları açıklandı! 2017 TEOG tercih sonuçları için tıklayın

TEOG tercih sonuçları açıklandı. MEB tarafından daha önceden 11 Ağustos'ta açıklanacağı ilan edilen TEOG tercih sonuçları son dakika açıklaması ile 19.00'da erişime açıldı. TEOG tercih sonuçları sorgulama sayfası haberimizde.

2017 TEOG tercih sonuçları açıklandı! 2017 TEOG tercih sonuçları için tıklayın

TEOG tercih sonuçları açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı son dakika açıklama yaptı ve 11 Ağustos'ta açıklanması beklenen TEOG tercih sonuçlarını az önce erişime açtı. Aşağıdaki linke tıklayarak açılan sayfadan TC kimlik numarası ve doğum tarihi girilerek TEOG tercih sonuçları kontrol edilebilir. İşte TEOG tercih sonuçları sorgulama sayfası...

TIKLA TEOG YERLEŞTİRME SONUÇLARI ÖĞREN

TEOG tercih sonuçları, 11 Ağustos 2017 tarihinde erişime açılacak. Aynı zamanda yine 11 Ağustos 2017 tarihinde boş kontenjan bilgileri de MEB tarafından paylaşılacak. Yerleştirmeye esas nakil işlemleri ise 14-18 Ağustos, 21-23 Ağustos ve 28 Ağustos-6 Eylül 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek ve böylece öğrenciler yerleştirildikleri liseye kayıtlarını da yaptırmış olacak. Son kontenjan başvuru sonuçları ise 08 Eylül 2017 tarihinde belli olacak.

TEOG TERCİH SONUÇLARI

TEOG tercih sonuçları öğretim yılında, bir seferde 25 okul tercih hakkı verilecek. Yedek yerleştirme yapılmayacak. Özel öğretim kurumlarına kesin kaydını yaptıranlar, tercih hakkını kullanmış sayılacak. Tercih başvurusunda bulunmayan ve hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler açık öğretim kurumlarına yerleştirilecek. Açık öğretim kurumlarına yerleşmiş öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil isteğinde bulunabilecek. Bu öğrencilerin, talep etmeleri halinde nakil mevzuatına göre boş kalan kontenjanlara 11-14 Eylül 2017 tarihlerinde, 3 tercih alınarak YEP üstünlüğüne göre il veya ilçe sınırları içerisinde yerleştirmesi yapılacak. Yerleştirmeye esas nakil işlemi sonucu okul değiştiren klasik sanatlar ve musiki, görsel sanatlar ve spor programı/projesi uygulayan Anadolu imam hatip lisesi, güzel sanatlar lisesi ve spor lisesi öğrencileri bu okuldaki hakkından vazgeçmiş sayılacak.

YIL SONU BAŞARI PUANI NASIL HESAPLANIR?

Öğrencinin tüm derslerden aldığı puanların aritmetik ortalaması, o derslere ait haftalık ders saati sayısı ile çarpılarak ağırlıklı yıl sonu puanları hesaplanacaktır. Bu puanların toplamının, o derslere ait haftalık ders saati toplamına bölünmesi ile de yıl sonu başarı puanı elde edilecektir. Puanlama 100 tam puan üzerinden yapılacaktır. Öğrencilerin ortak sınavlardan aldığı puanlar, 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanı hesaplamasında da kullanılacaktır.

TEOG YERLEŞTİRMEYE ESAS PUAN NASIL HESAPLANIYOR?
Yerleştirmeye esas puan, öğrencilerin ve 6, 7 ve 8.nci sınıfların yıl sonlarında aldıkları başarı puanları ile 8'nci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacak. Elde edilen toplam ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan elde edilecektir. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacaktır.

AĞIRLIKLANDIRILMIŞ ORTAK SINAV PUANI HESAPLAMASI
Ortak sınavlar kapsamında, sınavı gerçekleştirilen derslerden alınan puanlar kendi ağırlık katsayıları ile çarpılacak. Çarpımların toplamından elde edilen değerin derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünmesi suretiyle ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacak. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacak.

TEOG YERLEŞTİRME PUANLARI (YEP)

Ayrıca, MEB’ e ait olan e-okul.meb.gov.tr adresi üzerinden de bulunduğunuz kentteki liselerin adını seçerek taban puanı ile kontenjan sayısına bir tık ile ulaşabilirsiniz. Her ilde kurulan rehberlik hizmetlerini ziyaret ederek sizin için en uygun olan lise tercihlerini uzmanlar eşliğinde yerine getirme şansınızı da unutmayınız! Kontenjan sayıları ile TEOG puanınızı eşleştirerek doğru tercihi yapabilirsiniz

TEOG NAKİL İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

Bakanlık, nakil işlemlerimde mezun olan 8’inci sınıf öğrencileri için hazırladığı prosedür şu şekilde gerçekleşecek: Öğrencinin YEP puan üstünlüğü baz alınacak ve okul kontenjanların durumuna göre nakil işlemleri yapılacak. Bir öğrenci hiçbir okula yerleşemezse veya da tercih ettiği okullara giremezse ne olacak? Bakanlık, sistemde yer alan bu öğrenci için “açık öğretim lise”ye yerleştirme kararı alacak. Tüm adaylar, TEOG tercih sonuçlarına E-Okul üzerinden erişebilecekler.

E-OKUL SONUÇ SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

TEOG AÇIK UÇLU MU OLUYOR?

MEB, öğrencilerin kendilerini rahatça ifade edebilecekleri ortamlar oluşturma politikası hedefiyle "açık uçlu soru" dönemi başlatıyor. Bu kapsamda önemli adımlardan biri görülen ortak sınavlarda açık uçlu soru uygulaması gelecek eğitim öğretim yılında hayata geçecek.

Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü, TEOG sistemi kapsamında 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenecek birinci ve ikinci dönem ortak sınavlarında 2017-2018 eğitim öğretim yılında açık uçlu soru sormak için çalışmalara başladı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler