HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

51 yıldır 'erkek gibi' yaşıyor

51 yıldır 'erkek gibi' yaşıyor

51 yıldır 'erkek gibi' yaşıyor

Sivas'ta babasının ölümünün ardından annesi tarafından "erkek gibi" yetiştirilen, kasket takan, tespih çeken, kahvehaneye giden, erkek berberinde tıraş olan 66 yaşındaki Rahime Yüksel, ilginç yaşam hikayesiyle görenlerin ilgisini çekiyor.


Ulaş ilçesine bağlı Yapalı köyünde yaşayan ve bir yaşındayken babasını kaybeden Yüksel, babasının ölümünün ardından annesi tarafından kendini daha iyi koruyacağı düşüncesiyle erkek gibi yetiştirildi.


Yüksel, 15 yaşından sonra erkek kıyafetleri giymeye, erkeklerle gezmeye ve oynamaya başladı.


Köylülerin ve ilçe halkının "Rahman" ismini verdiği Yüksel, aradan geçen 51 yılda bir erkek gibi yaşamını sürdürdü. 15 yaşından sonra hiç etek giymeyen, makyaj yapmayan ve kadın kıyafetlerini sevmeyen Yüksel, erkek kıyafetlerinin içerisinde kendisini daha mutlu hissediyor.


İlçedeki erkek berberinde tıraş olan, kasket giyen, tespih çeken ve kahvehaneye giden Yüksel, bu durumundan ise şikayetçi değil.


Ulaş Kaymakamlığı tarafından yaptırılan tek katlı evde yaşayan Yüksel, ilerleyen yaşına rağmen dinç kalmayı başararak bütün işlerini kendisi yapıyor.


Yüksel, 15 yaşından sonra hiç kadın kıyafeti almadığını, takım elbise, erkek ayakkabısı, pantolonu giydiğini anlatarak, "Ölene kadar böyle giyeceğim, bu çok hoşuma gidiyor" dedi.


Kadın kıyafetlerini kendisine yakıştıramadığını anlatan Yüksel, erkek berberine gittiğini, ilçedeki kahvehaneye gidip oradakilerle çay içip sohbet ettiğini söyledi.


Evlenmeyi hiç düşünmediğini dile getiren Yüksel, "Tek başıma yaşıyorum. Evlenmeyi hiç düşünmedim, düşünmüyorum da" diye konuştu.




          • -
            Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler