HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bu pazar göl üzerinde kuruluyor

Srinagar, Hindistan’ın Keşmir eyaletinin başkentidir.Verimli topraklarıyla ünlü Keşmir Vadisi, Dal Gölü ve yüzen evleriyle meşhurdur şehir.

Bu pazar göl üzerinde kuruluyor

Srinagar, Hindistan'ın Keşmir eyaletinin başkentidir.Verimli topraklarıyla ünlü Keşmir Vadisi, Dal Gölü ve yüzen evleriyle meşhurdur şehir.


Tabii evler gölün ortasında olunca, ‘yüzer ticaret'de alışıldık bir manzara oluyor Srinagar'da. Dal Gölü üzerine kurulan ‘yüzen market' de bunun bir göstergesi.


Keşmirliler bahçelerinde yetiştirdikleri sebze meyvelerini, çiçeklerini, gümüş takılarını ve paşmina şallarını ufak teknelerine yükleyip, göl üzerinde satışa çıkıyor.


Kimi zaman evleri tek tek dolaşıyor, kimi zaman da diğer tekne sahipleriyle bir yerde demirleyip alıcıların kendilerine ulaşmasını bekliyorlar.


Tekneler ağırlıklı olarak envai çeşit sebze ve meyvelerle dolu. Bir Keşmirli domates, biri biber, bir diğeri de kabak satıyor.


Keşmirli pazarcıların en büyük arzusu teknelerindeki sebzeleri bitirip evlerine dönmek olsa da onlarca teknenin Dal Gölü üzerinde oluşturduğu manzara turistler için görülmeye değer.



Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler