HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Buraya dertli gelen dertsiz iniyor

Buraya dertli gelen dertsiz iniyor

Buraya dertli gelen dertsiz iniyor

Rize’nin Çayeli İlçesi’nde, çevresine dolanarak yükselen 92 basamaklı ahşap merdiven inşa edilen gürgen ağacının 40'ıncı metresinde de dubleks teras yapıldı. İlginç yapı görenleri hayretler içinde bıraktı.


Büyükköy Beldesi Demirciler Mahallesi'ndeki ilginç yapıyı bir süre önce vefat eden İsmet Bostan inşa etti. Gürgen ağacını çevresine dolanarak yükselen 92 basamaklı ahşap merdiven inşa eden Bostan, yerden 40 metre yükseklikteki gövdeye de dubleks teras yaptı. Merdiven girişinde kapısı bulunan ağacın terasına elektrik bağlandı, su hattı çekilerek lavabo konuldu, masa ve sandalye yerleştirildi.


'İKİ GÖVDENİN ARASINI OTOMOBİL KRİKOSUYLA AÇTIK'

Gürgen ağacındaki terası bir süre önce vefat eden babası İsmet Bostan’ın inşa ettiğini, kendilerinin ise ilginç yapıyı koruma altına alarak geliştirdiklerini anlatan 35 yaşındaki Mustafa Bostan, "Babam ahşap ustasıydı ve bu işlere meraklıydı. Ağacın gövdesine döne döne merdiven kurmaya başladı. Ancak iki gövdeli ağacın üst kısmı birbirine çok yakındı. Haliyle merdiveni geçirmedik. Bunun üzerine iki gövdenin arasını otomobil krikosuyla merdiveni geçirecek kadar açtık. Bu bölüme de 'tünel' adını verdik" dedi.


BURAYA DERTLİ GELEN DERTSİZ İNİYOR

Gürgen ağacının babalarından kendisine kültür mirası olarak kaldığını belirten Bostan, "Gelen misafirlerimizi burada ağırlıyoruz, oturup sohbetler ediyoruz. Burada muhabbet daha samimi oluyor. Buraya dertli gelen dertsiz iniyor" dedi. Mahalle bakkalı Ramazan Özdemir ise, "Bu ağacı görmek için çok gelip giden var. Terasta otururken rüzgarda sallanıyor ama korkmuyoruz. Bir şey olmaz. Ağaç sağlam" diye konuştu.




Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler