HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Faturayı yarıya indiren önlemler

Bir aile basit önlemlerle aylık ortalama 230 kilovatsaatlik elektrik tüketimini 110'a indirebilir, bu da anında faturaya yansır...

Faturayı yarıya indiren önlemler

Bir aile basit önlemlerle aylık ortalama 230 kilovatsaatlik elektrik tüketimini 110'a indirebilir, bu da anında faturaya yansır...


Kış yaklaşırken evlerde artan enerji maliyetleri ve gelen yeni zamlarla kabarması beklenen faturalar, tüketicinin cebini bir hayli yakacak.


Ancak alınacak küçük önlemlerle tasarruf etmek mümkün. Bir ailenin aylık 230 kilovatsaat olarak hesaplanan elektrik tüketiminin 110 kilovatsaate düşürülmesi için oldukça basit ve maliyeti düşük önlemler bulunuyor.


Elektrik Mühendisleri Odası'nın (EMO) Elektrikli Ev Aletlerinde Tasarruf Yöntemleri Raporu'na göre, ev içi elektrik tüketiminde ilk sırayı yüzde 30,4 payla buzdolabı alıyor. İşte elektrikte tasarruf yapmanın püf noktaları...


* 75 vatlık akkor flamanlı lamba yerine, 15 vatlık bir tasarruflu lambayla, aynı aydınlatma kalitesi yüzde 80 daha az enerji tüketilerek elde edilebiliyor.


* İhtiyaca uygun büyüklükte enerji verimlilik sınıfı A olan bir buzdolabı seçin. Büyük buzdolabı elektrik faturasını da büyütür.


* Çok gerekli değilse fırında ön ısıtma yapılmaması, yapılsa bile bu sürenin 10 dakikayı geçmemesi gerekiyor.


* Televizyon ve benzeri cihazların kullanılmadıkları dönemde mutlaka üzerlerindeki düğmeden kapatılması gerekiyor.


* Çamaşır makinelerinin her zaman tam kapasite çalıştırılması, az miktarda çamaşır koyulduğunda su ve elektrik tasarruflu programların seçilmesi, zorunlu değilse düşük ısılarda yıkama yapılması ciddi oranda tasarruf sağlıyor.


* Bulaşık makinelerinde ise 55 derece yeterli.


* Çamaşırların nemli olarak ütülenmesi, buharlı ve termostatlı ütülerin tercih edilmesi tasarruf açısından önemli faktörler arasında yer alıyor.



Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler