HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gezi olaylarının yıldönümü dış basında

Gezi olaylarının yıldönümünde çıkan olaylar, dış basında geniş yer bulmaya devam ediyor.

Gezi olaylarının yıldönümü dış basında

Gezi olaylarının yıldönümünde çıkan olaylar, dış basında geniş yer bulmaya devam ediyor.

İşte önceki günkü olayların ardından uluslararası basında çıkan haberler...

Guardian: Türk polisi, Gezi Parkı'nın yıldönümünde protestoculara karşı göz yaşartıcı gaz kullandı.


Telegraph: İstanbul sokaklarındaki şiddet olaylarında 80 kişi tutuklandı, 13 kişi yaralandı.


BBC: Taksim'in yıldönümünde Türk polisi protestoculara karşı göz yaşartıcı gaz kullandı.


Gezi eylemlerinin yıldönümünde yaşanan olaylar İtalyan basınında da geniş yankı buldu.

Reha ERUS / ROMA

La Repubblica: İstanbul'da Gezi Parkı savaşı. Erdoğan'ın kalabalığa demir yumruğu. Eylemcilere karşı sıfır tolerans. İstanbul'un çiçekli kızlarına karşı cop kullanıldı. CNN muhabiri canlı yayın sırasında polis tarafından itilip kakıldı. Bir İtalyan fotoğrafçı Ankara'da yaralandı. Abdullah Gül Harvard‘da protesto edildi.


Corriere della Sera: Gezi Parkı olaylarından bir yıl sonra Türkiye'de meydanlarda gerilla savaşı. Eylemcilere karşı Erdoğan zor kullanılacağını açıklamıştı. Bir İtalya fotoğrafçı yaralandı.


Olayları birinci sayfasından da duyuran gazete ayrıca, "Meydanları sivil polisler doldurdu. CNN muhabiri canlı yayın sırasında gözaltına alındı" diye yazdı.


La Stampa: Gezi Parkı olaylarının yıldönümünde Erdoğan sıfır tolerans emretti. Taksim Meydanı savaş alanına döndü. CNN ekibinin yayını polis tarafından durduruldu. Olaylarda 11 kentten getirilen 25 bin polis görev yaptı. Yaralılar arasında Ankara'da görev yapan İtalyan fotoğrafçı Piero Castellano da var.


İl Giornale: Erdoğan protestoyu ezdi. Gezi Park'ın yıldönümünde sert yumruğunu kullandı. "Taksime kim giderse tutuklanır” dedi. Sonra eylemcilere hücum başladı. Göz yaşartıcı bombalar, tutuklamalar geldi ardından. CNN muhabirine canlı yayında zor kullanıldı. Bir İtalyan gazeteci Ankara'da yaralandı.


Taksim Meydanı'ndan bildiren İstanbul muhabiri canlı yayında polis tarafından götürülen CNN International, yaşanan olayı internet sitesinden tüm detaylarıyla okurlarına duyurdu.

Bir polis memurunun Ivan Watson'a arkadan diz attığının belirtildiği haberde, yaşanan arbedede CNN kamerasının mikrofonunun da kırıldığı ifade edildi. Basın kartını gösteren Watson'dan pasaportunu ibraz etmesinin istendiğinin bildirildiği haberde, pasaportun yakındaki CNN bürosundan getirilmesinin ardından ekibin serbest bırakıldığı belirtildi.

Haberde şöyle denildi: "Watson'ın anlattığına göre, CNN ekibi yaklaşık yarım saat sonra serbest bırakıldı. Bir başka polis memuru, diz atan memur adına özür diledi. Polis ayrıca yaşanan sıkıntıdan ötürü özür diledi. İstanbul'da görev yapan Watson 12 yıldır Türkiye'de ve bu süre zarfında haber geçerken kimlik tespiti için basın kartı yeterli oluyordu. Pasaport talebi olağan dışıydı."


Başta Amerikan Time dergisi olmak üzere birçok yayın organı, CNN ekibine yapılan müdahaleyi görüntüleriyle birlikte yayınladı.

          • -
            Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler