HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hayalet hikayelerindeki 10 klişe

Hayalet hikayeleri, inansanız da inanmasanız da etkileyicidir. Canlıların dünyasında gezen ölü ruhlar…

Hayalet hikayelerindeki 10 klişe

Hayalet hikayeleri, inansanız da inanmasanız da etkileyicidir. Canlıların dünyasında gezen ölü ruhlar… Hiç işleri güçleri yokmuş gibi de bizi korkutmayı misyon edinmişlerdir. Bu listede bu hikayeleri anlatanların veya karşımıza getiren yapımcıların sıklıkla kullandıkları klişeleri göreceğiz.


Terk edilmiş Kız

Eskiden bir çift yaşarmış. Bunlar çok mutluymuş. Sonra kocası bu kadını terk etmiş, bu da depresyona girip intihar etmiştir. Klasik hikayedir ve kahramanlarımız da bu hayaleti bulmaya gider. Ama hayalet erkeklerden nefret ediyordur ve bütün grup da erkektir nedense.


Terk edilmiş Bina

Günlük hayatımızda yıkık dökük terk edilmiş binalara girmeyiz. Çünkü içerisi ürkütücü olabilir. Gıcırdayan merdivenler, duvarda delikler, belki evsiz bir insan, kedi veya köpek, tozlu eşyalar ve tabi bir de hayaletler. Bir hayalet için terk edilmiş bir binadan daha güzel bir yuva olabilir mi?


Karanlık Fotoğraf

Hayalet hikayelerindeki fotoğraflarda yüzler hep karanlıktır ve bulanıktır. Hatta bazen fark etmediğiniz başka bir yüz daha görebilirsiniz. Ya da daha önce orada olan bir kişi artık o fotoğrafta yoktur. Fotoğrafın çekildiği odanın duvarında bir sonraki kurbanın ismi yazıyordur ve bunun gibi birçok fotoğraf hilesi bu hikayelerde kullanılmaktadır.


Hareket Eden Objeler

Bu da olmazsa olmazdır. Hayalet gelir ve kapıyı çarpar, pencereleri açar kapar, kitapların sayfalarını çevirir, tabakları duvara atar, efendime söyleyeyim perdeler uçuşur. Kahramanlarımız da korku içinde kaçışır.


Dolunay

Kahramanlarımız esrarengiz olayla ilgili her mekanı, her kişiyi ve her objeyi gözlem altına almışlardır. Ama bir türlü gerekli ipucunu bulamamışlardır. Ne zaman gökyüzünde dolunay gözükür, işte o zaman araştırmaları sonuç vermeye başlar.


Var olmayan Mekanlar

Bir hikaye anlatılır ve hikayenin geçtiği mekan ya hiç var olmamıştır ya da bahsedilen yerde yüzyıllardır başka bir bina bulunuyordur. Bu gizem de kahramanlarımızı hikayenin içine çekmeye yeter.


Ruh Çağırma

Klasik kolejli gençlik filmlerinin giriş sahnesidir. Ruhlara inanmayan asi gençler sadece eğlence amaçlı böyle bir gece düzenlerler. Ruhu çağırırlar ve geldiyse masaya 3 kere vur denilir. Masadan gerçekten de o ses gelir. Hiç kimse hala inanmamaktadır ve aralarından birinin bunu yaptığını düşünmektedir fakat filmimizin öcüsü gelir ve gençlerimiz teker teker ölmeye başlar.


Huzur Arayan Ruh

Hikayelerdeki hayaletlerin hepsi insanları korkutmaya çalışmaz. Bazıları sadece huzuru arıyordur ama dünyada yarım bıraktığı bir iş yüzünden bir türlü rahat edemez ve kahramanımızdan yardım ister. İstedikleri yapıldıktan sonra huzura kavuşur ve yükselerek kaybolur.


Asker Hayaletler

Bu da klasikleşmiştir artık. Çok eski zamanlarda gerçekleşmiş bir savaş vardır ve o savaşta ölen askerler hala savaşmaktadır. Asker hayaletler etrafta dolanmaktadır ve gece, insanlar silah sesleri duymaktadır.


Çocuklar ve Hayvanlar

Bazı hayaletleri sadece çocuklar ve hayvanlar görebilir ama yetişkinler onlara inanmazlar. Evdeki küçük çocuk gece kalkar ve küçük kız çocuğu hayaletini görür. Evin köpeği bahçede hayaletleri görür ve havlar. Evin annesi ve babası köpeğin yanına gelir ama kimse yoktur. Niyeyse çocuk ya da hayvan olunca hem rahat rahat onları görebiliyorsunuz, hem size zarar vermiyorlar, hem de hiç umursamadan yanınızdan geçip gidiyorlar.

          • -
            Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler