HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hayatınızı kolaylaştıracak bilgiler

Kül tablasını su yerine zeytinyağıyla ıslatın. Kokuyu engelleyecektir.

Hayatınızı kolaylaştıracak bilgiler

Kül tablası Kül tablasını su yerine zeytinyağıyla ıslatın. Kokuyu engelleyecektir.


Diş fırçalama

Dişlerinizi yemekten önce de fırçalamak daha az yemenize yardımcı olur.


Soğuk duş

Durduğunuz yerde kilo verme fikri eminiz herkesin hoşuna gider. Size güzel bir haberimiz var. Yapacağınız 3 dakikalık soğuk duş size 40 kalori yaktırır.


Çöp kokusu

Mutfak çöpünüzün içine dökeceğiniz bir miktar kabartma tozu ya da karbonat kötü kokunun yayılmasını engelleyecektir.


Acı

Acı seven biri değilseniz yanlışlıkla acı yediğinizde ne yapacağınızı şaşırıp bir anda suya saldırırsınız. Ancak bunun yerine ekmek içi yerseniz daha faydalı olduğunu görürsünüz.


Hıçkırık

Hıçkırık tuttuğunda etrafınızdakilerden tonlarca öneri duyarsınız ve genelde işe yaramaz. Kesin formulü açıklıyoruz: Nefesinizi 20 saniye kadar tuttuktan sonra 3 kere yutkunun.


Uyku problemi

Uyumakta zorluk çekiyorsanız vişne yemek ya da vişne suyu içmek size yardımcı olabilir çünkü vişne vücuttaki melatonin seviyesini arttırır.


Sıkma portakal

Sıkmadan önce portakal, mandalin, greyfurt vb. turunçgilleri soğuk suda bir süre bekletmek elde edeceğiniz meyve suyu miktarını dikkate değer oranda arttırır.


Kalp krizi

Kalp krizi geçirdiğinizi hissettiğiniz sırada olabildiğince şiddetli şekilde öksürün. Bunu yapmak kalp krizi şiddetini düşürüp riski azaltır.


Kalıcı makyaj

Makyaj yapmadan önce yüzünüze nemlendirici krem sürerseniz, makyajınız daha kalıcı olur.


Kalıcı koku

Ütünüzün içindeki suya parfümünüzü karıştırın. Kıyafetlerinizdeki parfüm kokusunu oldukça kalıcı kılacaktır.


Mide bulantısı

Az bir miktar toz kahve mide bulantısına oldukça iyi gelir.


Korku filmi

İlk randevuda gideceğiniz korku filmi, karşı tarafı bilinçaltında size daha yakın hissettirir.


Depresif haller

Moraliniz bozuk olduğunda eve kapanmak yerine temiz hava almaya çıkın. Oksijen miktarının artması zihninizi mantıksala çevirmenizi kolaylaştırır.


Sigara külü

Saksı bitkinizi zararlı böceklerden dibine sigara külü dökerek koruyabilirsiniz. Sigara külü zararlı böcekleri zehirler.


Nar kabuğu

İshal olduğunuz zamanlarda varsa taze nar kabuğunu, yoksa kurutulmuş nar kabuğunu suda kaynatıp için. İshale kısa sürede son verecektir.


Yumurta Yumurtayı kaynatırken kabuklarının çatlamasından rahatsızsanız, yumurtayı pişirdiğiniz suya yanık kibrit çöpü atın. Kabukların çatlamasını engelleyecektir.


Mutfakta hayatınızı kolaylaştıracak pratik bilgileri sizler için derledik.

1. Yeşil bir muzu sarıya veya çok sert bir şeftaliyi biraz daha yumuşak hale getirmek için tek ihtiyacınız kağıt bir torba. Meyveler kağıt torba içerisinde saklandığında içeriğindeki etilen gazı ile tepkimeye girer ve daha hızlı olgunlaşır.


2. Domateslerin çabuk çürümesini önlemek için koparılan kısımlarının aşağıda kalması gerekir. Bu sayede domatesin koparıldığı yerden nem ve hava girişi engellenmiş olur. Ayrıca domatesler oda sıcaklığında buzdolabında olduğundan daha uzun süre dayanır.


3. Muzun daha uzun süre dayanması için koparıldığı yere plastik sarmanız yeterlidir.


4.Patatesleri doğradıktan sonra soğuk suda bekletirseniz kahverengileşmesini önlersiniz.


5.Elmaların renk değiştirmesini de 2 ölçek su ve 1 ölçek bal ile önleyebilirsiniz.


6. Yumurtanın taze olup olmadığını bir kase soğuk suya koyarak anlayabilirsiniz. Yumurta dibe batıyorsa taze demektir. Yumurta suyun ne kadar üzerinde yüzüyorsa o kadar eski demektir.


7. Kiraz ve vişnelerin çekirdeğini çıkarmak için boş soda şişesinin üzerine yerleştirin ve çubuk yardımıyla çekirdeğini itin. Çekirdek şişenin içine düşerken meyveniz şişenin ağzında kalacaktır.


8. Zencefili soymak için kaşık kullanabilirsiniz.


9. Sarımsağı kolayca soymak için dişlerini bıçağın yan tarafıyla ezmeniz yeterlidir. Kabukları kolayca ayrılacaktır.


10. Patatesi önce kaynar suya sonra da buza koyarsanız kabuğundan kolayca ayırabilirsiniz.


11. Yumurtanın kabuğunu kolayca soymak için kaynattığınız suya bir miktar sirke veya karbonat ekleyin.


12. Limon gibi asitli meyveleri daha sulu hale getirmek için mikrodalga fırında 15-20 saniye ısıtmanız yeterli.


13. Açılmayan kavanoz kapağını sıcak suyun altına tutarsanız metal genleşir ve kavanozu kolayca açabilirsiniz.


14. Tereyağı buzdolabında fazla donduysa ve hemen kullanmanız gerekiyorsa rendeleyerek ihtiyacınız kadarını elde edebilirsiniz.


15. Çeri domatesleri hızlıca bir kerede kesebileceğinizi biliyor muydunuz? Domatesleri ufak birkase kapağına koyun ve üzerine bir kapak daha kapatın. Aradan bıçak geçecek kadar boşluk bırakın ve bıçak ile boydan boya kesin.


16. Yarı yumuşak peynirleri ortalığı kirletmeden rendelemek için 30 dakika önceden buzluğa koymanız yeter.


17.Çok yumuşak peyniri veya hamuru aromasız diş ipi ile kolayca kesebilirsiniz.


18. Fazla yumuşamış tereyağını bir kase içerisinde buza batırırsanız hızlıca donacaktır.


19.Şekerlenmiş bal kavanozunu 5-10 dakika kaynar su dolu kaseye batırırsanız bal eski haline geri dönecektir.


20. Tencerenin başında beklemek istemediğiniz zamanlarda taşmasını önlemek için tahta bir kaşığı tencerenin üzerine yatay şekilde yerleştirebilirsiniz.


1. Kaşmir kıyafetlerinizi elde yıkayınız. Ufak parçalardaki kaşmir kıyafetleri salata kurutucu ile kurutabilirsiniz. Fazla suyu saniyeler içinde yok edebilirsiniz.


2.Kırmızı şarap lekelerini çıkarmak için beyaz şarap kullanın.


3. Yeni aldığınız jean pantolonlarınızı terziye götürmeden önce 2 kez mutlaka yıkayın. Unutmayın, jean'ler yıkandığında mutlaka çekme yapar.


4. Tiftik ve angora yünlü kıyafetlerinizin tüy dökmesini önlemek için ufak bir torba içerisinde buzluğa koyup dondurun. 3 saat bekletmek yeterli olacaktır.


5. Vintage veya ikinci el kıyafetlerdeki kokudan kurtulmak için 1 ölçek votka ve 2 ölçek suyu karıştırıp sprey şişesi yardımıyla püskürtün.


6. Kıyafetlerdeki beyaz deodorant lekelerinden kurtulmak için askılarda kullanılan koruyucu köpüğü kumaşa narince sürterek temizlik yapabilirsiniz.


7. En sevdiğiniz çantaya yağ damladığında bebek pudrasını lekenin üzerine dökün ve sabaha kadar bekletin. Muhtemelen lekenin yok olduğunu göreceksiniz. Leke henüz gitmediyse bir gece daha aynı işlemi tekrarlayın.


8. Üzerinize güzel oturan kıyafetlerin püf noktası likradır. T-shirtler için %95 pamuk, %5 likra karışımını tercih edin. Jeanler için ise en azından %2 likralı olanlar üzerine daha iyi oturacak ve şekilleriniz uzun süre koruyacaktır.


9. Dolabınızda her zaman açıktan koyuya doğru bir düzen olsun ve açık kıyafetleri soldan dizmeye başlayın. Bu sayede daha kolay seçimler yapabilirsiniz.


10. Kaşmir kumaşın kalitesini anlamak için kumaşı hafifçe yanlara doğru açın. Bıraktığınızda aynı şekli alıyorsa kaliteli demektir.


11. Mağazada jean pantolon denemek için vaktiniz olmadığında boyun metodunu deneyin. Pantolonun bel kısmını boynunuzun etrafına sarın. Boynunuzun arka tarafında birleşiyorsa bedeni uyacak demektir.


12. Hangi kıyafeti atacağınıza karar vermek için "Şuan alışveriş yapıyor olsaydım bunu alır mıydım?" sorusunu sorun. Cevap hayır ise atın gitsin!


13. Mayo ve bikinilerinizi asla makinede yıkamayın. Makinede yıkandığında esnekliğini kaybeder.


14. Sevdiğiniz kıyafete girmeniz için şişkinlikten kurtulmak istiyorsanız, önemli günlerden 5 gün önce süt ve süt ürünleriyle tahıllı gıdaları kesin.


15. Sahte çanta asla yapmamanız gereken bir tercihtir. Sahte elmas ve takılar ise kaliteli olduklarında ancak profesyonel biri tarafından ayırt edilebilir.


16. Özel davetlerde cesareti bir kenara bırakın ve size her zaman yakışan şeyleri tercih edin.


17. Bir kıyafeti ütüledikten sonra hemen giymeyin. Aksi takdirde yeni kırışıklıklar oluşabilir. 5 dakika bekletirseniz ütüsü daha zor bozulur.


18. Tüylenen süveteri temizlemenin en kolay yolu ponza taşıyla hafifçe taramaktır.


19. Vazodaki çiçeklerin daha uzun süre dayanmasını istiyorsanız suya çok az bir miktar votka damlatın.


20. Çorapların kaçmasından bıktıysanız saç spreyi sıkıp kurumasını bekleyip daha sonra giyin.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler