HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Katliamdan kaçıyorlar

İsrail'in Gazze'deki saldırısında bugün 50 kişi yaşamını yitirdi. Filistin halkı, İsrail tanklarından kaçmak için evlerini terk etti.

Katliamdan kaçıyorlar

İsrail'in Gazze'deki saldırısında bugün 50 kişi yaşamını yitirdi. Filistin halkı, İsrail tanklarından kaçmak için evlerini terk etti. Çocuklar, kadınlar ve yaşlılar tanklardan yürüyerek kaçmaya çalışıyor.


İsrail'in ağır silahlarla karadan ve havadan düzenlediği saldırılar gittikçe şiddetleniyor. Gazze'nin doğusundaki Şucaiyye mahallesinde, halk İsrail tankları ve füzelerinden kaçmak için evlerini terk etti.


Araçları olanlar binerek evlerinden uzaklaşırken, çoğu Filistinli de tanklardan yürüyerek kaçmaya çalıştı.


İsrail'in Gazze'deki bugünkü operasyonlarında ölü sayısı 50'yi geçti.


Filistinli hastane kaynakları, dün geceden bu yana 400 yaralının hastanelere taşındığını açıkladı.


Hastanelerde özellikle tıbbı malzeme ve ilaç sıkıntısı çekiliyor.


İsviçre merkezli Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi (Euro-Mid) Müdürü Rami Abdu, İsrail'in Gazze'nin sınır bölgelerine hedef gözetmeksizin sürdürdüğü saldırılar sebebiyle insanların evlerinden kaçmak zorunda kaldığını söyledi.


Gazze'nin doğusunda yaklaşık 50 bin kişinin evsiz kaldığını aktaran Abdu, "İsrail uçakları yoğun bir şekilde Gazze'nin doğusunu bombalıyor. Öncelikli olarak da sivillerin evlerini hedef alıyor" dedi.


İsrail'in saldırılarına başlamasından bu yana evsiz kalan kişi sayısının 135 bine ulaştığını belirten Abdu, İsrail ordusunun, 3 bin 121'i havadan, bin 545'i denizden, bin 923'ü de karadan olmak üzere Gazze'ye 6 bin 589 füze attığını belirtti.















Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler