HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mossad'ın tuhaf operasyonları

Mossad'ın tuhaf operasyonları

Münih saldırısından, Dubai suikastına kadar, İsrail gizli istihbarat ajansı, geçmişten bu yana birçok operasyona imza attı. Ancak son zamanlarda, Mossad’a ithaf edilen operasyonların bazıları İsraillileri bile şaşırtıyor.

İşte Mossad’ın düzenlediği iddia edilen tuhaf operasyonlar


Ülke: Suudi Arabistan

Senaryo: İsrailli bilim insanları, akbabaları Arap ülkelerinde casusluk yapsınlar diye eğitti.


Gerçek: Bu hafta, Suudi Arabistan güvenlik güçleri, ayağında “Tel Aviv Üniversitesi” yazan bir bilezik taşıyan, canlı bir akbabayı gözaltına aldı. İsrailli bilim insanları, bu kuşun, göçmen kuşlarla ilgili bir araştırmanın parçası olduğunu söylese de Suudi Arabistan medyasında kuşun “Siyonist senaryonun” bir parçası olduğu yazıldı. Daha sonra, dedikodular yayıldı ve Suudi internet sitelerinde, İsrail istihbarat ajansının, casusluk yapmaları için kuşları eğittiği yönünde tartışmalar başladı.


Ülke: Mısır

Senaryo: Mossad, Mısır’ın turizm sektörünü vurması için Kızıldeniz’e köpek balıkları saldı.


Gerçek: ABD’li yönetmen Steven Spielberg’in 1975 yılında çektiği Jaws filminden bu yana, turizm sezonunda insanları en fazla korkutan şey, ufukta görülen bir köpekbalığı yüzgeci oldu. Bu kış Mısır’ın Kızıldeniz kıyısında popüler turizm şehri Şarm El Şeyh’de 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan köpek balığı saldırısının ardından, bazı kişiler bu saldırılarının doğallığından şüphe etti. Mısır’ın ünlü televizyon programlarından birine konuşan Kaptan Mustafa İsmail isimli Şarm El Şeyhli bir dalgıç, bu köpekbalıklarının Kızıldeniz’e başkaları tarafından salınmış olacağını söyledi.


Ülke: Türkiye

Senaryo: Mossad, Türkleri utandırmak için bir rock müzik festivali düzenledi


Gerçek: Haziran 2010’da İstanbul’da düzenlenen Sonisphere festivali, Türkiye’deki metal müzik severler için hayallerinin gerçekleşmesi anlamına geliyordu. Metallica, Slayer, Megadeth, Anthrax ve Rammstein gibi grupları göreceklerdi. Ancak, festivalin düzenlendiği tarihlerde, İsrail’in Gazze’ye giden insani yardım gemisine saldırdığı günlere denk geldiğinden, festival daha çok siyasi tartışmaların merkezine dönüştü. Bir Türk gazetesinde, konserin İsrailli bir organizasyon şirketi tarafından düzenlendiği ve saldırı sırasında hayatlarını kaybeden Türklere saygısızlık anlamına geldiği belirtildi.


Ülke: İran

Senaryo: Sosyal paylaşım sitesi Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, Batılı istihbarat kuruluşlarına bir üyesi ve ABD ile İsrail arasındaki bilgi aktarımı yapıp, İran İslam Cumhuriyeti’ni yok etme planları yapıyor.


Gerçek: 2010’da vizyona giren Sosyal Ağ filminde, Mark Zuckerberg’in üniversitedeki sevgilisiyle yaşadığı ayrılık sonrasında, Facebook’u kurduğunu gördük. Ancak İran’daki bir televizyon şovunda, Zuckerberg’in Washington hükümetinin emrinde çalışan bir Yahudi olduğu belirtildi. Televizyon şovunda aynı zamanda, Facebook’un gerçek amacının Batılı istihbarat kuruluşlarına bilgi sızdırmak olduğu belirtildi. Hatta üzerine İngiliz Independent gazetesinin logosu iliştirilen sahte bir makalede “Facebook’un, İsrail ve ABD’nin yararına casusluk yapan İsrail merkezli bir site” olduğunun yazdığına dikkat çekildi.


Ülke: İran
Senaryo: Mossad ajanları, Hindistan’ın Araştırma ve Analiz Kurumu ile ortak hareket ederek, 2009’da Noel günü uçak saldırısı gerçekleştirdi.


Gerçek: İran devletine ait yayın organı Press TV, İsrailli bir güvenlik şirketinin, 2009’da Detroit’e giden bir uçağı düşürmeye çalıştığı için Noel bombacısı olarak hafızalara kazınan Ömer Faruk Abdülmuttalip’i pasaportsuz bir şekilde, Amsterdam’da aktarma yapan uçağa binmesine yardımcı olduğunu iddia etti.


Ülke: Türkiye

Senaryo: Kırım Kongo Kanamalı Ateşi’ne neden olan keneleri, Karadeniz’e turist kılığında gelen kadın Mossad ajanları tarafından getirdi

Saadet Partisi Bolu İl Başkanı Abdullah Uzun, 2008’de patlak veren Kırım Kongo Kanamalı Ateşi’ne neden olan kenelerin, Karadeniz’e turist kılığında gelen kadın Mossad ajanları tarafından getirildiğini iddia etti. Uzun, bu 8 ayaklı kenelerin İsrail'de laboratuarlarda üretildiğini ve kadın ajanlar tarafından getirildiğini söyledi.


Ülke: Türkiye

Senaryo: Genetiği değiştirilmiş domatesler Türk tarımını çökertmek amacıyla İsrail tarafından gönderildi


Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün, genetiği değiştirilmiş domateslerin Türkiye’de de satılmaya başlamasının ardından, GDO’lu ürünlerin Türk tarımını iflas ettireceğini söyledi. Aygün, “Topraklarımız kullandıktan sonra kendini imha eden ve kaynağı İsrail olan genetiği değiştirilmiş tohumlarla işleniyor. İsrail tohum satışını sıfırlayacak ve büyük bir açlık tehlikesi doğacak” ifadesini kullandı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler