HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Nasıl ölmek istemezdiniz?

Yunan filozof Epikür'ün dediği gibi ölüm bizler için hiçbir şey değil. Herkes hayatının belli dönemlerinde daha az veya daha çok olmak üzere ölümü düşünüyor.

Nasıl ölmek istemezdiniz?

Yunan filozof Epikür'ün dediği gibi ölüm bizler için hiçbir şey değil. Herkes hayatının belli dönemlerinde daha az veya daha çok olmak üzere ölümü düşünüyor.


60 Minutes ve Vanity Fair dergileri de Amerika'da bir kamuoyu araştırması yaptı ve ankete katılanlara en rahatsız edici ölüm şekillerini sordu.


Anketten çıkan sonuçlar oldukça ilginç. Buna göre en rahatsız edici ölüm şekli, yüzde 37 ile tuvalette ölmek olarak belirlendi.


En rahatsız edici ölüm şekillerinde ikinci sırada yüzde 17 ile sevişirken ölmek yer aldı.


Yüzde 13 ile fast-food restoranda yemek yerken ölmek, en rahatsız edici ölüm şekilleri arasında üçüncü sırada yer aldı.


Dördüncülüğü ise yüzde 10 ile simit yerken boğulmak aldı.


Hristiyan toplumuyla yapılmış bir araştırmanın sonuçlarının Müslüman toplumlar için de aynı olduğunu söylemek mümkün değil. Bu yüzden öldükten sonra yakılmak istenen Hristiyanların, küllerinin nereye savrulmasını istediğinin Müslüman toplumlarda bir karşılığı yok.


Buna rağmen ankete katılan Amerikalılara küllerinin nereye savrulmasından rahatsız olacakları sorulmuş. Buna verilen yanıtlar arasında en rahatsız edici olan yer, yüzde 33 ile bir gece kulübü.


Amerikalıların küllerinin savrulmasını istemediği yerler arasında ikinci sırayı yüzde 23 ile alışveriş merkezleri aldı. Üçüncü sırada ise yüzde 11 ile vatanperver Amerikalılar, küllerinin Kanada sınırına geçmesini istemiyor.


Ankette katılanlara yakınlarının ölümüyle ilgili sorular da yöneltildi. Buna göre Amerikalıların yüzde 58'i hayat eşlerinin kendilerinden sonra ölmesini istiyor. Ancak son yıllarını yalnız geçirmek istemeyenler arasında erkekler çoğunlukta.


Bunun yanı sıra ankete katılanların sadece yüzde 12'si eşleri için ölmeye hazır olduklarını söylerken çocukları için ölmeye hazır olduklarını söyleyenlerin oranı yüzde 55.


"Dinim için canımı veririm" diyenlerin oranı ise yüzde 10. Ülkesi için ölmeye hazır olduğunu söyleyenlerin oranı ise yüzde 5.


Ankete katılanlara "En çok kimi hayata geri getirmek istersiniz" diye sorulmuş. Bu soruya verilen yanıtlar arasında birinciliği yüzde 35 ile Lady Diana alıyor.


Amerikalıların en çok hayata döndürmek istedikleri ikinci kişi ise yüzde 26 ile Titanic filminde Leonardo Di Caprio'nun canlandırdığı Jack Dawson.


Amerikan halkının en çok hayata döndürmek istediği üçüncü kişi de yüzde 14 ile Steve Jobs.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler