HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Nefes kesen 'gökyüzü yürüyüşleri'

Bazı insanlar havada durabildiğini ve şahitleri de olduğunu söylese de, henüz insanoğlu uçamıyor. Fakat The Guardian’dan Isabel Choat’ın derlediği bu listedeki mekanlar, size benzer bir hissi verebilir. Yükseklik korkusu nedir bilmeyenler için derlenen li

Nefes kesen 'gökyüzü yürüyüşleri'

Bazı insanlar havada durabildiğini ve şahitleri de olduğunu söylese de, henüz insanoğlu uçamıyor. Fakat The Guardian'dan Isabel Choat'ın derlediği bu listedeki mekanlar, size benzer bir hissi verebilir. Yükseklik korkusu nedir bilmeyenler için derlenen listede, dünyada uçuyormuş hissi veren en müthiş ‘gökyüzü yürüyüşleri' toplandı.

1. Buzul yürüyüşü, Jasper Ulusal Parkı, Alberta, Kanada 1 Mayıs'ta açılacak olan yürüyüş yolu, metal üzerine camdan bir platformda yapılacak. Sunwapta Vadisi'ne 275 metreden bakma imkanı sunan bu yürüyüş sırasında, parktaki doğal yaşam hakkında da bilgi verilecek. Bilet fiyatları yetişkinler için 24.95 dolar, çocuklar için 12.50 dolar.


2. Skypoint Club, Queensland, Avustralya Queensland'deki Gold Coast'ta bulunan bu gökyüzü patikası, Surfers Paradise adıyla bilinen Q1 binasına çıkılmasını sağlıyor. Yürüyüş, binanın 77. Katından, yani 240 metre yükseklikten başlıyor ve 30 metre boyunca devam ediyor. Bilet fiyatları yetişkinler için 69dolar, çocuklar için 49 dolar. Alacakaranlık yürüyüşü adlı özel bir tarifede ise fiyatlar sırasıyla 89 dolar ve 69 dolar.


3. Büyük Kanyon, Arizona, ABD Bu patika, Kartal Noktası adlı bölgedeki kanyondan 21 metrelik bir çıkıntı şeklinde yapılmış. Camdan patika sayesinde, ziyaretçiler kanyondan 150-240 metre arası yükseklikte yürüyüş yapabiliyorlar. Camdan patikayı Hualapai kabilesi işletirken, giriş fiyatları yetişkinler için 40.96 dolar, çocuklar içinse 35.17+KDV.


4. Skywalk, Auckland, Yeni Zelanda Katılımcılar, dar bir yürüyüş yolunda ilerliyor ve tutunacak hiçbir yer de yok! Şehirden 192 metre yüksekteki yürüyüş yolunda yürüyenler için bazı görevler de veriliyor. Bunlardan bir tanesi de, havada asılı olan katılımcıların arkaya yaslanmaya çalışması! 192 metre boşlukta sallanırken o kadar da kolay olamsa gerek. Yetişkinler için bu yürüyüşün fiyatı 145 Yeni Zelanda doları, çocuklar için ise 115 Yeni Zelanda doları.


5. Skywalk X, Macau Kulesi, Macau Şehirden 233 metre yükseklikte, 1.8 metre genişliğindeki bu patika, Macau Binası'nın dışında yer alıyor. Bu yürüyüş adrenalin ihtiyacınızı karşılamazsa, binada bungee jumping ve 100 metrelik dik tırmanışlar da yapılabiliyor. Yürüyüşü yapmanın fiyatı, yetişkinler için 99 dolar.


6. The Ledge, Sears Kulesi, Şikago, ABD Ferris Bueller's Day Off adlı filmde, Sears Kulesi'ndeki trabzanlara çıkıp kafasını cama dayayan ve Şikago'yu izleyen gençlerin olduğu bir sahne vardır. İşte bu sahneden sonra binayı ziyaret eden bir sürü insan aynı hareketi yapınca, Kulenin sahipleri böyle bir çıkıntı, yani Ledge yaptırmaya karar vermiş. Gökdelenden 1.3 metrelik bir çıkıntı yapılarak, ziyaretçilerin 400 metreye bakması sağlanıyor. Üstelik havanın temiz ve açık olduğu bir günde 4 eyalet daha seyredilebiliyor. Çıkıntı'nın ziyaret fiyatı yetişkinler için 19 dolar, çocuklar için ise 12 dolar.


7. Tiefenbachkogl yürüyüş köprüsü, Kuzey Tirol, Avusturya 20 metre uzunluğunda, ömürden ömür götürebilecek potansiyeldeki yürüyüş yolu, Avusturya'daki Ötztal Alplerinden bir manzara sunuyor. Çelik kablolarla desteklenen köprüye yazın çıkmanın fiyatı yetişkinler için 14,50 euro, çocuklar için ise 7,50 euro. Köprü 28 Haziran-12 Ekim arasında gezilebiliyor.


8. Supertree (Süperağaç) Korusu, Singapur Supertree Korusunda, fütüristik bir bahçe oluşturan 12 tane dev gibi, ağaca benzer yapı bulunuyor. 128 metre uzunlukta, 22 metre yükseklikteki yürüyüş yolu, Marina Bay bölgesinden kuşbakışı bir görüş sağlıyor. Yapıların içinde bulunan gerçek ağaçlar sayesinde, çelik ve cam yığını gökdelenler arasında bir nefeslik alan yaratılmış. Yürüyüş yoluna çıkmanın fiyatı yetişkinler için 2.40 pound, çocuklar için ise 1.40 pound.

          • -
            Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler