HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şaşırtan rekorlar

"Benchte kaç basıyorsun?" spor salonlarında en sık sorulan sorulardan biridir.

Şaşırtan rekorlar

"Benchte kaç basıyorsun?" spor salonlarında en sık sorulan sorulardan biridir.


Bench Press yatarak halter kaldırma anlamına geliyor.


Scott Mendelson‘a 325 kg (715 lbs) ile ait olan dünya rekorunu kırma görüntüleri sosyal medyanın en çok paylaşılan fotoğrafları oldu.


Bir süre sonra sporcunun vücudu kaldırdığı ağırların etkisiyle bu hale geliyor.


2013 Guinness Rekorlar Kitabı’nda yine birbirinden ilginç yaşamlar ve kareler yer alıyor.

Tokyolu moda tasarımcısı Kazuhiro Watanabe, dünyanın en uzun Mohawk saçı ile Guinness Rekorlar Kitabı’na bu yıl girenlerden biri. Watanabe’nin saçının uzunluğu 1.13 metre.


Alman Bettina Dorfmann Ekim 2011'de sayıları 15 bini bulan değişik Barbie bebekleriyle rekor kırdı. Dorfmann'ın koleksiyona 1993'te başlamış.


Dünyada en geniş Hello Kitty'li ürünler koleksiyonu Japonya'da yaşayan Asako Kanda'ya ait. Kanda'nın koleksiyonunda toplam 4 bin 519 parça bulunuyor.


340 parçadan oluşan bateri takımının sahibi, New Yorklu doktor Mark Temperato.


Julian Pavone dünyanın en genç profesyonal davulcusu. ABD'de yaşayan Julian 14 Mayıs 2004'te doğdu.


Gerçekten satışta olan en büyük sosisli sandviç üç kilodan daha ağır ve Gorilla Tango Novelty Meats tarafından 40 dolara satılıyor.


Pervane genişliği açısından en küçük helikopter, Japon Gen Corporation'ın ürettiği GEN H-4. Helikopterin pervane çapı 4 metreyi bile bulmuyor, bir koltuğu, iniş teçhizatı ve güç ünitesi var.


Dünyanın en uzun köpeği, adı "Zeus" olan 112 santimetre uzunluğunda bir Danois. Zeus, sahibi Denise Doorlag ile Michigan'da yaşıyor.


16 aylık Dexter türü bir boğa olan Archie türdaşlarının arasındaki bilinen en kısa boylu üye. Kuzey İrlanda'da yaşayan Archie'nin boyu sadece 76.2 cm.


Yaşayan en uzun boylu at 9 yaşındaki Belçika Gelding türü Big Jake. ABD'de yaşayan Big Jake'in boyu nalları olmaksızın tam 210.12 santimetre.


Yaşayan en uzun eşek Oklahoma'da bulunuyor. Dört yaşındaki Amerikan Mammoth Jackstock'un uzunluğu 155 cm. Eşeğin sahibi, Californialı Linda Davis.


Dünyanın en büyük pazularının sahibi Mısırlı Mustafa İsmail'İn sol kolu'nun çevresi kıvrılınca 64.77, kıvrılmayınca 62.23 cm. Sağ kolu ise 63.5 ve 60.96 cm olarak ölçülüyor.


En ağır kadın sporcu unvanı Londra'da yaşayan sumo güreşçisi Sharran Alexander'a ait. Alexander tam 203.21 kilogram.


Dünyanın en yaşlı jimnastikçisi 86 yaşındaki Alman Johanna Quaas. Kendisi düzenli olarak amatör müsabakalarda yarışıyor.


Dünyanın en uzun evcil kedisi Trouble, 15 Ağustos 2012'de yaşama veda etti. Trouble'ın boyu 48 santimetreydi.


Kullanılabilir durumdaki en ağır bisiklet 748 kilogram. Dev bisiklet, Hollandalı Wouter van den Bosch tarafından üretilmiş.


2 Eylül 2012 tarihli bu fotoğraf Minnesota'da çekildi. Çizburgerin çapı yaklaşık üç metre ve bir tondan daha ağır.


Taylandlı masajcılarının toplu masaj performansı rekorlar kitabına girmeye hak kazandı. Dünyanın masaj cenneti Bangkok'un banliyösündeki bir spor arenasında gerçekleştirilen gösteride 641 masajcı 12 dakika boyunca masaj yaptı.


İngiliz Alex Barron, 11 topla en fazla top çeviren insan olma rekorunu elde etti. Barron topları 23 kez döndürmeyi başardı.


Dünyanın yaşayan en yaşlı insanı ABD'li Besse Cooper, 116'ncı doğum gününü 26 Ağustos'ta kutladı.

          • -
            Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler