HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tek parçalık şöhretler

Onlar bir dönem insanların kalbini fethetmişti sonrasında ise unutulup gittiler

Tek parçalık şöhretler

Ayla Dikmen. Genç yaşında hayata veda ettikten sonra uzun süre unutulmadı. Ama yıllar geçti kuşaklar değişti müzik anlayışı da... Dikmen'i dinleyerek büyüyen kuşak da orta yaşlarına ulaştı. Bu güzel ses neredeyse tatlı bir anı olarak meraklıların müzik arşivlerinde yerini almıştı.. Issız Adam filmine kadar


Dikmen'in sesiyle hayat verdiği Anlamazdın bu film ile yeni kuşaklar tarafından da tanındı. Yaşı kaç olursa olsun bu şarkıyı dinleyen herkesin aklına Ayla Dikmen'in adı geliyor. Anlamazdın bu konudaki tek örnek değil kuşkusuz. Türkiye müzik piyasasında tek bir şarkıyla çok iyi bir çıkış yakalayan ve isimleri o şarkıyla özdeşleyen çok sayıda yorumcu var.


Başka albümler de çıkarsalar, başka şarkılar da söyleseler hep o bir tek şarkıyla hatırlanırlar. İşte o 'tek şarkılık şöhretler ve nesiller boyu dillerden düşmeyen şarkılarDikmen'in sesiyle hayat verdiği Anlamazdın bu film ile yeni kuşaklar tarafından da tanındı.


Şimdi de yaşı kaç olursa olsun bu şarkıyı dinleyen herkesin aklına Ayla Dikmen'in adı geliyor. Anlamazdın bu konudaki tek örnek değil kuşkusuz... Türkiye müzik piyasasında tek bir şarkıyla çok iyi bir çıkış yakalayan ve isimleri o şarkıyla özdeşleyen çok sayıda yorumcu var.


Başka albümler de çıkarsalar, başka şarkılar da söyleseler hep o bir tek şarkıyla hatırlanırlar. İşte o 'tek şarkılık şöhretler ve nesiller boyu dillerden düşmeyen şarkılar


1967 yılında yapılan Teoman Alpay- Metin Bükey şarkısı 'Samanyolu' ile tüm dünyada adından bahsettirdi

[

**

**](http://sayyac.mynet.com/tiklama/380?tags=marcamarcahabertextlink&url=http%3A%2F%2Fwww.marcamarca.com.tr%2Fhayatini-kolaylastir-marka-486-liste-11.aspx%3Fref%3Dmynettext)


Yaptığı 45'lik, 1 milyonun üstünde satarak döneme damgasını vurdu. 'Samanyolu'ile bir anda şöhrete ulaşan Berkant, inişli-çıkışlı bir yaşam sürdü. Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören Sanatçı Berkant Akgürgen (74), tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.


'Çocuk Gözler' isimli şarkısı, 1977 yılında piyasaya çıktı ve çok sevildi.


Ancak daha sonraki yıllarda kendi deyimiyle 'arabesk salgını' çıktı. Ancak o pop müzikten taviz vermeyince, bir şarkı ile kaldı.


Kan ve Gül ile 1976'da şöhrete ulaştı.


Daha sonra 1978 yılında 'Acılar Sürekli Olamaz' isimli şarkısıyla da gündeme gelse de, 'Kan ve Gül', Doğan'ı hatırlatan şarkı oldu


1999'da çıkardığı 'Bu Akşam Ölürüm Ben' ile ortalığı adeta kasıp kavurdu.


Şarkıyı dinleyip intihar edenler bile oldu. Ama o bunun baskısından bunalıp memleketi Adana'ya gitti, Tekir Yaylası'nda yaşamaya başladı. Sonra geri dönüp yeni şarkılar yapsa da, 'Bu Akşam Ölürüm Ben' gibi olmadı.


Selami Şahin'in 'Sana Merhaba Dedim' şarkısı ile çıkış yapan Nazan Şoray'a şöhreti, Barış Manço'nun 1980 yılında yazdığı 'Hal Hal' getirdi. Hatta bu şarkıdan dolayı kendisine 'Nazo Gelin' denmeye başladı. Ancak daha sonra bunun devamı gelmedi.


1975 yılında Türkiye'nin ilk kez katıldığı Eurovision Şarkı Yarışması'nda ülkemizi temsil etti. 105 aday arasında birinci olarak İsveç'e giden Semiha Yankı, 'Seninle Bir Dakika' ile üç puan aldı ve sonuncu oldu. Yankı, senede en az bir defa bu şarkı ile hatırlanır.


1997 yılında 'Alışamadım' şarkısı ile şöhrete ulaştı. Mehmet Ali Yılmaz'la olan beraberliğiyle birlikte müzikten uzaklaştı. Şimdi bir güzellik salonu sahibi.


1995 yılında çıkardığı albümde yer alan ve albüme ismini de veren 'Adam'la o günlerde çok gündemdeydi. Sonraki albümümde söz yazarlığında çok başarılı olduğunu gösterse de, akıllarda hep 'Adam' şarkısıyla kaldı.


Kayahan'ın eski damadı 'Hadi Yine İyisin' dedi ama orada kaldı. 1992 yılında yaptığı şarkısı herkesin diline düşen Duygulu, bunun devamını getiremedi. Çok iyi klarnet ve saksafon çalan sanatçı, merhum şarkıcı Kerim Tekin'in seslendirdiği 'Kar Beyaz'ın sözlerini yazıp besteledi.


Hakkı Bulut'un şarkısı 'İkimiz Bir Fidanın Güller Açan Dalıyız'ı, 1975 yılında plak yapan Tülay Özer, bu şarkısı ile hafızalara kazındı. Şimdi her ne zaman bu şarkı söylense akıllara ilk olarak Tülay Özer geliyor.


Genç şarkıcı Kuşun Kalkmaz şarkısıyla kelimenin tam anlamıyla fırtına gibi esti. Ondan sonra da çok sayıda albüm çıkardı ama Sultana hep bu şarkıyla hatırlandı.


"Haydi güzelim/ Şeker ezelim/ Bu sene de bekar gezelim" dediler ve hafızalara kazındılar.. Şimdi Grup Laçin denilince herkesin aklına bu şarkı geliyor.


1980'li yıllarda söylediği "Benim Balonlarım Vardı" şarkısıyla unutulmazlar arasına girdi.


İbo artık hayatta değil ama bu şarkıyla çoktan hafazalarda yer etti bile.


Esprili sözleri ve muzip klibiyle tanıttığı Binnaz adlı şarkısıyla tanındı.


Doğrusunu söylemek gerekirse Ciguli bir daha bu şarkının üzerine geçen bir şarkı da yapamadı.


Cam kırılma efektiyle süslenmiş "Kırdın Kalbimi" şarkısıyla iyi bir çıkış yaptı.


Doğan sonra hem özel hayatıyla hem işleriyle gündeme geldi.. Ama hep o şarkıyla hatırlandı.


Güz Gülleri adlı şarkısıyla arabesk müzik piyasasına hızlı girdi.


Arkası aynı hızla gelmedi ama Taşıyan hep bu şarkıyla hatırlandı.


1990'ların başında "Bum bum bum, daldan hop dala uçtum, sonunda bir dala kondum, nedir bu daldaki durum?" dediği şarkıyla ve daha da ötesi klipte giydiği ilginç kıyafetiyle hafızalara kazındı.


Gürel bir çok kişi tarafından bu şarkı ve o beyaz giysiyle hatırlanıyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler