HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye'nin 'Mavi Delik'i bulundu

Eskişehir dalış turizmine açılıyor. Eskişenir’in Çifteler İlçesi Sakaryabaşı Mevkisi'nden doğan Sakarya Nehri'nin kaynaklarında sualtı turizmi başladı.

Türkiye'nin 'Mavi Delik'i bulundu

Eskişehir dalış turizmine açılıyor. Eskişenir'in Çifteler İlçesi Sakaryabaşı Mevkisi'nden doğan Sakarya Nehri'nin kaynaklarında sualtı turizmi başladı.


Gökgöz, Kırkkız, Karaburgu ve Başkurt mevkilerinde akvaryum berraklığındaki suya dalış yapanlar, sualtı dünyasının güzelliği karşısında büyülendi.


Eskişehir Sualtı Araştırma ve Görüntüleme Merkezi Genel (ESGAM) Koordinatörü sualtı fotoğrafçısı Erkan Balk,bölgenin kırılgan yapısı nedeniyle tahribata neden olmamak için 15 günde bir en fazla 8 kişinin dalmasına izin vereceklerini kaydetti.


Dünyanın birçok yerinde dalışlar yapan dalış eğitmeni Soner Abacı da ilk kez böyle bir ortama rastladıklarını söyledi.


Karaburgu'da, Pamukkale'deki travertene benzeyen sarkıtlar ve Mısır'daki dünyaca ünlü dalış merkezi Blue Hole'nin minyatürüne benzeyen Mavi Delik gördüklerini ifade eden Abacı,


"Manzara o kadar güzel ki Türkiye'nin Blue Hole'ü burası dedik. Ama tabii ki tatlı su ile deniz mukayese götürmeyecek kadar farklı" dedi.




Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler