HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye'ye yerleşmek için 22 neden

Yaklaşan seçimler ve gündemin yoğunluğundan bunalan sosyal medya müdavimleri eğlenceli bir liste hazırladı.

Türkiye'ye yerleşmek için 22 neden

Yaklaşan seçimler ve gündemin yoğunluğundan bunalan sosyal medya müdavimleri eğlenceli bir liste hazırladı. Özellikle Türkiye'ye yerleşme düşüncesi olan yabancılar ve geri dönmeyi düşünen gurbetçiler için Türkiye'nin benzersiz avantajları..

İşte güldüren derlemelerden bazıları:

Devrim niteliğinde bir ulaşım aracı olan metrobüslerimizle yolculuklar bir festival havasında geçer. Şoförlerimiz klima ayarıyla periyodik olarak oynayarak yolculara her defasında farklı bir deneyim yaşatırlar. Bundan dolayıdır ki Türk insanı Sziget Festivali gibi ortamlara pek meyletmez. Zira günün istediği anında bu keyfi yaşayabilir.

Ayrıca Söğütlüçeşme - Beylikdüzü arasında yapacağınız sadece bir yolculukta yakın itiş kakış ve kendini savunma konularında kara kuşak derecesine yükselebilirsiniz.


Türkiye'deki futbol maçları başka ülkelerdekine benzemez. Herhangi bir maç 90. dakikada bile kesilebilir ve maçı izlediğiniz süre boyunca yanınızdaki insanlarla maçın kaçıncı dakikada kesileceğinin muhabbetini yapabilirsiniz. Hatta maçın kesilip kesilmeyeceği, sahanın kapatılıp kapatılmayacağı, kapatılırsa kaç hafta kapanacağı, ne ceza verileceği ve sahaya atılan 'yabancı madde'lerin ne olabileceği üzerine üzerine bahis oynayabilirsiniz.


Kendini sürekli bir protestonun içinde bulman ve aylık aktivizm yükümlülüğünü bu şekilde gerçekleştirmen mümkündür. Örneğin trafikte sadece dörtlüleri yakarak benzin zammını protesto edebilir, havayolları çalışanlarının grevinde Harlem Shake dansına dahil olabilir (kasabın birden ışıkları söndürüp yakmaya başlamasıyla "Artan Dana Yüreği Fiyatlarını" protesto eden kasabına destek verebilir, yeri gelir hiçbir şeyi protesto etmeyişini protest bir duruş olarak yansıtabilirsin.


Benzine zam gelir ama o sorun değil. Herkes her zaman 50 TL'lik benzin alır. Benzin 50 liradır.


Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir kahvaltı yapamazsınız.


Sağlık sistemimiz o kadar etkin çalışmaktadır ki insan hasta olamaz. Kurallarının hızlı periyotlarla güncellenmesi yüzünden tek çareniz kendinize çok çok iyi bakmaktır. İnsanı sağlıklı yaşamaya şartlandıran sağlık sistemi uygulamamız dünyada bir ilktir.



Türkiye'nin kuruş birimi kendinizi keyifli bir oyunun içinde hissetmenizi sağlar. Ara sıra elinize kuruş adı verilen 5, 10 ve 25 kuruşluk paralar geçer. Bunlar hesap artığı olarak bazen verilir, bazen verilmez. Verilirse de o halleriyle bir işinize yaramazlar. Fakat elinize geçen kuruşları bir yıl boyunca biriktirerek bir damacana su alabilir ve mutluluk neymiş öğrenebilirsiniz.


Türkiye gündemi çok hareketlidir. Bir gün takip etmeyi bıraksanız ertesi gün insanlarla konuşacak bir şey bulamaz, sap gibi oturursunuz. Zaten tüm insanlar gün boyu ülke gündemini takip etmek uğrunda internetten kopamadıklarından kafalarında yer alan bazı bellek çipleri yanmıştır. Bu yüzden onlar da iki gün öncesini hatırlamazlar. Dost edinmek için her gün gündemi takip etmeniz şarttır. Günlük gündem ülkesi Türkiye bu özelliğiyle çok tatlıdır.


Dağlarımız kıyıya hem dik hem paralel uzanır. Bu kolay kolay her ülkeye nasip olmayacak bir mucizedir.


Türkiye nüfusu her zaman 70 milyon civarındadır. Öyle deyin anlaşılır. Halkın ülke nüfusunu otomatik kontrol etme iradesi vardır. Halk nüfusu şofben ve soba zehirlenmeleri, özellikle bayram önü ve sonunda trafik kazaları, toptan aile katletme cinnetleri, berberlerin rahatlatır diyerek boynu aniden sağa sola çevirme hareketi sonucu boyun kırması ve ağza şeltoks sıkmak gibi olaylarla kendiliğinden dengeler.


Evet, en büyük Adalet Sarayı Türkiye'dedir.


Ülkemiz 1 milyoncular ülkesidir. "BiMilyon" isminde dükkânlar, bir milyon kafalar, ayakkabı kutularında saklanan bir milyon dolarlar Türk insanı için mevzu değildir. Ek olarak -hani öyle niş bir merakınız varsa diye- herhangi bir şeyi seven 1 milyon insan dünyada en hızlı Türkiye'de bulunabilir.


Türkiye vatandaşlığına geçmek herkesin hayali olmalıdır çünkü ülkemiz turiste pahalı vatandaşa ucuzdur. Özellikle tatil yörelerine vatandaş olarak gitmek en mantıklısıdır, ucuza gelir. Vatandaşlık alana kadar bir vatandaşla seyahat etmeniz önerilir.


Bu müthiş avantaja ek olarak Cumhurbaşkanımızı Clooney'den farklı kılan diğer bir özelliği ondan çok daha fazla ülke gezmiş olmasıdır. Kendisi geziye çok önem verir ve gezi fotoğraflarını sürekli Twitter'dan paylaşır. Bu gezilerde de gerçekten kaliteli zaman geçirir.

Çünkü hesaplara göre bu geziler dolayısıyla

Yılda 90.2 trilyon,
Ayda 7.51 trilyon,
Günde 250 milyar
Saatte 10.4 milyar harcamaktadır.



İnternette sürekli neşeli ve yeni bir selfie poza rastlamak mümkündür.


Türkiye 21.7 milyon hektar ormanlık alana sahiptir. Bu ülkenin yüzde 27'sine denk gelir. Kişi başına bölündüğünde herkese donu kadar yeşil alan düşmektedir. Türkiye bu anlamda kişiye özel yeşil alan yaklaşımıyla çığır açmıştır.


Mezopotamya'nın görüp geçirdiği medeniyetin haddi hesabı yoktur. Ne uygarlıklar, ne imparatorluklar burada kurulmuş burada sonlanmıştır.


Türkiye spor konusunda yetkin olduğu iddiasında olan ve başarıya her zaman aç bir ülkedir. Başarılı sporcumuz nadirdir. Yok denilebilecek kadar yoktur. Bir sene varsa bile öbür sene yoktur. Bu yüzden hangi sporda başarılı olursan tarihe geçersin. Altına boğulursun. TOKİ'den ev verirler.


Rakı, peynir, kavun. Bu keyif, bu sohbet, bu duygu durumu anlatılamaz. Sadece Türkiye'de


          • -
            Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler