HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yılın en ilham verici 25 genci

TIME dergisi, 2014 yılının en ilham verici 25 gencini seçti.

Yılın en ilham verici 25 genci

TIME dergisi, 2014 yılının en ilham verici 25 gencini seçti.

Listenin çoğunluğu, televizyon ve müzik dünyasındaki isimlerden oluşuyor. Mad Men'den Kiernan Shipka, Modern Family'den Rico Rodriguez ve şarkıcı Lorde'nin olduğu sıralamada, Hong Kong'taki protestolarla adını duyuran Joshua Wong gibi politik isimler de var.


25- MO'NE DAVIS, 13 YAŞINDA, BEYZBOLCU

Philadelphia Küçükler Beyzbol Ligi'nde oynayan Mo'ne Davis, başarılarıyla şimdiden adını tarihe yazdırdı. Sports Illustrated dergisine de kapak olan küçük yıldız, 'beyzbolun büyük yeteneği' olarak tanınıyor.


24- SASHA OBAMA, 13 VE MALIA OBAMA 16, OBAMA'NIN KIZLARI

Beyaz Saray'ın en küçük sakini Sasha Obama (sağda), giyim tarzıyla kendi jenerasyonunun stil ikonu oldu. Ablası Malia Obama ise sinema sektörüyle ilgileniyor. Okul tatillerinde film setlerinde asistanlık yapıyor.


23- KIERNAN SHIPKA, 14, OYUNCU

Emmy ödüllü 'Mad Men' dizisinde Sally Draper rolünü canlandıran Kiernan Shipka, elimizde büyüdü desek yeridir. Dizi başladığında henüz 8 yaşında olan çocuk yıldız, artık 14 yaşında. Bu zaman içinde birçok önemli ödüle aday gösterildi, filmlerde ve reklam kampanyalarında boy gösterdi. Grace Kelly'i kendisine örnek aldığını söyleyen Shipka, spor yapmayı da çok seviyor. Hatta tekvandoda siyah kuşak sahibi!


22- JAZZ JENNINGS, 14, ÇİFT CİNSİYETLİ İNTERNET FENOMENİ

Resmi kayıtlarda 'erkek' olduğu yazan Jazz Jennings, kendini kadın gibi hissediyor. 6 yaşından itibaren yetişme süreci ailesi tarafından videoyla kayıt altına alınan Jennings, erkeklere ilgi duyduğunu ama 'durumu' yüzünden bu ilgisini hep sakladığını söylüyor. İleride anne olmak istediğini de saklamıyor.


21- FLYNN MCGARRY, 15, ŞEF

Annesinin yaptığı yemekleri beğenmediği için 10 yaşında aşçılığa merak saran Flynn McGarry, gastronomi uzmanlarını şaşırtacak kadar yetenekli. 13 yaşında Michelin yıldızlı restoranlarda mutfağa giren ABD'li McGarry, ülke çapında pek çok restorana 'konuk aşçı' olarak davet ediliyor. Hayali, 19'unda kendi restoranını açmak.


20- ERIK FINMAN, 15, GİRİŞİMCİ

Annesinden borç aldığı 1 milyon doları e-yatırım platformanlarından Bitcoin'e yatıran 15 yaşındaki Erik Finman, 17 ayda 100 bin dolar kazanarak büyük bir girişimcilik örneğine imza attı. Kazandığı parayı botangle.com adında eğitim platformunu kurarak da servetini katladı.


19- NASH GRIER, 16, VINE FENOMENİ

Vine videolarıyla adını duyuran Nash Grier, 2014 Nisan'ında 'en popüler Vine kullanıcısı' ünvanını almıştı. Bugün 10 milyona yakın takipçisi var.


18- RICO RODRIGUEZ, 16, AKTÖR

Dünya çapında fenomen olan 'Modern Family' dizisinde oynuyor. 2012 yılında kitap da yazan çocuk yıldız, başarılarıyla kendi jenerasyonunun ilham veren isimlerinden oldu.


17- CIARA JUDGE 16, EMER HICKEY 17, ve SOPHIE HEALY-THOW 17, BİLİM İNSANLARI

İrlandalı üç genç, 2014 Google Bilim Fuarı'nda sundukları çalışmayla ödül kazanmıştı.


16- SHAWN MENDES, 16, ŞARKICI

Kanadalı müzisyen, Vine'a yüklediği videolarla ünlendi. Ardından Island Records şirketinden teklif alarak single şarkısı 'Life of the Party'yi yayımladı. Billboard Hot 100 listesine giren en genç şarkıcı olan Shawn Mendes, dünyaca ünlü bir internet fenomeni.


15- JADEN SMITH, 16, AKTÖR

Will Smith'in oğlu olarak ünlenen Jaden, bu yaşında iki kere Oscar'a aday gösterildi. Justin Bieber ile yaptığı 'Never Say Never' düetiyle de sesinin güzelliğini kanıtladı.


14- BECKY G, 17, ŞARKICI

Selena Gomez'in kardeşi olan Becky G, kendi şarkılarını yazıp söylüyor. İlk albümü 'Play it Again'i 15 yaşında çıkaran çocuk yıldız, Billboard Hot 100 listesinde 73'üncü sıraya kadar çıktı.


13- SALMA KAKAR, 17, BİSİKLETÇİ

Afganistanlı bisikletçi, iki tekerlek üzerinde devrim yarattı. Afgan Ulusal Bisiklet Takımı'nda pedal çeviren Kakar, bu işi profesyonelce sürdürüyor. 17 yaşındaki genç kız, Kabil'de bisiklet süren genç kadınların sayısının artmasını diliyor.


12- LORDE, 17, ŞARKICI

Henüz 13 yaşındayken plak şirketi Universal Music Group ile anlaşma imzalayan Lorde, bugün uluslararası başarılar elde etmiş Grammy ödüllü bir müzisyen.


11- LYDIA KO, 17, GOLF OYUNCUSU

Yeni Zelandalı golfçü, profesyonel yarışmaları kazanan en genç isim oldu.


10- CHLOE GRACE MORETZ, 17, OYUNCU

Film kariyerine 7 yaşında başlayan oyuncu, tutucu ailesinin baskılarına dayanamayıp 16 yaşında Hollywood'a taşındı. Bugüne kadar sayısız filmde rol alan Chloe Grace Moretz'in en başarılı işleri 'The Amityville Horror' (2005), 'Aşkın 500 Günü' (2009), 'Saftirik Greg'in Günlüğü' (2010) ve 'Göster Gününü' filmlerinde gösterdiği performanstı.


9- KYLIE JENNER 17 ve KENDALL JENNER 18, REALITY ŞOV STARLARI

Kim Kardashian'ın üvey kardeşleri olan Jenner'lar, televizyon starı olmaya modellik kariyeriyle başladı. OK! dergisiyle çekimler yapan ikili, Seventeen dergisi tarafından 'stil elçileri' seçildi. 2012'de ise 'Teen Vogue' dergisine kapak oldular. Aile olarak katıldııkları 'Keeping Up with the Kardashians' şovuyla da tanınıyorlar.


8- MALALA YOUSAFZAI, 17, NOBEL ÖDÜLLÜ AKTİVİST

Pakistanlı Malala Yousafzai, Nobel Barış Ödülü alan en genç isim. Taliban karşıtı duruşuyla tanınan genç kız, 9 Ekim 2012'de okula gitmek için bindiği otobüste saldırıya uğramıştı. Otobüse binen bir Taliban militanı Malala'ya adını sormuş, daha sonra genç kıza üç kez ateş etmişti. Başından yaralanan Malala, saldırıdan 6 gün sonra tedavi için İngiltere'ye getirilmiş, Birmingham'daki Kraliçe Elizabeth Hastanesinde yaklaşık 3 ay kalmış ve kafatasına metal bir plaka yerleştirilmişti. Mart 2013'te taburcu edilen Malala, ailesi ile Birmingham'a yerleşti ve tekrar okula başladı.


7- RACHEL FOX, 18, OYUNCU

Amerikalı oyuncu, 'Desperate Housewives' dizisindeki Kayla Huntington karakteriyle tanındı. Ardından 'Alias', 'Hannah Montana', 'Passions' gibi birçok dizide rol aldı.


6- BETHANY MOTA 18, YOUTUBE FENOMENİ

Amerikalı YouTube starı Bethany Mota, Kaliforniya'da yaşıyor. 2009'da açtığı YouTube hesabından modaya dair ipuçları, makyaj tüyoları, farklı saç stilleri gibi konularda videolar paylaşıyor. 7 buçuk milyona yakın takipçisi var.


5- JOSHUA WONG, 18, AKTİVİST

Hong Kong'daki şemsiyeli protestoların sembollerinden biri haline gelen Joshua Wong, 2011 Mayıs ayında, okuldan arkadaşı Ivan Lam ile birlikte 'Scholarism' adlı aktivist öğrenci grubunu kurdu. Wong, hükümete karşı muhalefetin sembolü olmasının yanında, anti-milliyetçi eğitimin de simgesi olarak kabul ediliyor.


4- AUSTIN MAHONE, 18, ŞARKICI

2011 yılında internete yüklediği coverları ile ünlü olan Amerikan pop şarkıcı, Ekim 2011'de, Justin Bieber'ın 'Mistletoe' şarkısını cover yaptığı bir video yayınladı. Mahone'un ilk Single'ı 11:11 Billboard Heatseekers Songs tablosunda 19'uncu sıraya yerleşti. İkinci Single'ı 'Say Somethin'' birincisinden daha iyi olarak, Billboard Pop Songs tablosunda 34'üncü oldu. Mahone'un hayran kitlesinin çoğuna genç insanlar.


3- TAVI GEVINSON, 18, MODA BLOGGER'I

'Style rookie' başlıklı moda bloguyla tanınan Tavi Gevinson, henüz 13 yaşında Love ve Pop gibi dergilere kapak oldu. Stil tercihleriyle modaya yön veren isimlerden biri.


2- MEGAN GRASSELL, 19, GİRİŞİMCİ

'Yellowberry' markası adı altında iç çamaşırları üreten Megan Grassel, genç kızlara hareket özgürlüğü vaat eden renkli spor sütyenleriyle dünya çapında ünlendi.


1- TROYE SIVAN, 19, AKTÖR VE ŞARKICI

YouTube üzerinden yayınladığı videolarla ünlenen Troye Sivan, bir aktör olarak da 'X-Men: Wolverine' filminde rol aldı. Sivan hala düzenli olarak YouTube'a komedi videoları yüklüyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler