HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"İlkokulda çarşaflı öğretmen" iddiası

Balıkesir Ayvalık'ta bir ilköğretim okulunda, Türkçe öğretmeninin derslere çarşafla geldiği iddialarına ilişkin basın açıklaması yapan bir grup, okul yönetimi ve Milli Eğitim teşkilatını suçladı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Ayvalık Şube Başkanı Ahmet Ülgeç, Macit Ataklı İlkokulu ve Ortaokulunun önünde yaptığı basın açıklamasında, "Bir idareci, okulların kapalı olduğu yaz aylarında okula yakalı tişörtle geldiği için, kılık kıyafet uygulamasına aykırı hareketten disiplin cezası almış, ancak aynı okulda, Türkiye'de tüm basına konu olan öğretmenin giyimine, bırakın soruşturmayı haklı bir kılıf uydurma çabası içine girilmiştir" ifadesini kullandı.Okul yönetimine ve Milli Eğitim yöneticilerine tepki gösteren Ülgeç, "Devletin memuru değil, iktidarın memuru olduklarını bir kez daha göstermişlerdir. Bahse konu genç öğretmenimizin bireysel inancına ve diğer inanç gruplarının inançlarını özgürce yaşamasına saygı duyarız, ama kamu alanında çalıştığınızda toplumun bir arada barış içinde yaşaması için kanun ve yönetmeliklere uymak zorundasınız" dedi.

İlgililer hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirten Ülgeç, konuyla ilgili adli ve idari soruşturma açılmasını istediklerini söyledi.Basın açıklamasına, Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin ve Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer, bazı siyasi parti, dernek ve sendikaların temsilcileri de destek verdi.Yazılı açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Türkçe öğretmeni Elif Kısa'nın yanında olduklarını belirterek, "Olayın insan hakkı temelinde değerlendirilmeyip, siyasi bir alana çekilmesi kabul edilemez" ifadesini kullanırken, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner,"Henüz bir inceleme ya da soruşturma başlatılmadı" açıklamasını yapmıştı.Türk Eğitim-Sen Balıkesir 2 Nolu Şube Başkanı Süleyman Demir, Kısa'nın, derslere çarşafla geldiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, şunları kaydetmişti: "Sendikamızın üyesi olan öğretmenimizi ziyaret ettik. Karşımızda, basınımızda ifade edildiği şekliyle kara çarşaflı bir öğretmen görmedik. Öğretmenimiz, başörtülü ve mantolu. Sadece renginden dolayı uzaktan çarşaflı gibi görünüyor. Öğretmenin üzerindeki kıyafetle değil öğrencilere neler verebileceği ile ilgilenilmeli."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler