HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

10 kilometrelik TIR kuyruğu oluştu

Bulgaristan'da yaşanan taşkınlar nedeniyle Kapıkule Sınır Kapısı 3 gün önce ulaşıma kapatılınca, Avrupa'ya gidecek TIR'lar Hamzabeyli Sınır Kapısı'na yöneldi.

Yurt dışına çıkış yapmak isteyen yüzlerce TIR, Hamzabeyli'de 10 kilometrelik kuyruk oluşturdu.

Hamzabeyli Sınır Kapısı'ndan yurt dışına çıkış yapmak için bekleyen yüzlerce TIR, yaklaşık 10 kilometrelik kuyruk oluşturdu. Dondurucu soğuklarla mücadele eden sürücüler, araçlarındaki mazotun donmaması için uğraş veriyor. Güzergahta dinlenme tesislerinin olmaması nedeniyle geceyi araçlarında geçiren sürücüler, ısınmak için ise TIR'ların içerisinde piknik tüpü yakıyorlar. Dondurucu soğukta bekleyen TIR'ların bazılarının mazotları donarken, güzergahta benzin istasyonu bulamayan TIR sürücülerinin imdadına kamyonları seyyar istasyona çeviren kamyonlar yetişti. Mazotu biten sürücüler, yakıt ihtiyaçlarını bu araçtan karşılıyor.

Dondurucu soğukta kuyrukta bekleyen TIR sürücüleri isyan ederek, "İki gündür burada kuyruktayız. Hava çok soğuk, gidebileceğimiz bir tesis yok. Gece hava sıcaklığı eksi 15 dereceye kadar düşüyor, araçlarımızda sabahlamak zorunda kalıyoruz. Mazotlarımız dondu, ısınmak için aracın içinde piknik tüpü yakıyoruz. Bunun tehlikeli olduğunu biliyoruz ancak yapacak bir şeyimiz yok. Tesis olmadığı için yemekte yiyemiyoruz" dediler.

Hamzabeyli Sınır Kapısı'na giden yolda 10 kilometre kuyruk oluşturan TIR sürücülerinin bekleyişi sürüyor.

İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler