HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2016 Pirelli Takvimi ile güzellik algısı değişiyor

1964 yılından beri görücüye çıkan Pirelli Takvimi farklı bir konsepte imza attı. ABD’li fotoğrafçı Annie Leibovitz 2016 Pirelli Takvimi'nde bu yıl güçlü ve başarılı kadınları objektifine aldı.

2016 Pirelli Takvimi ile güzellik algısı değişiyor

Yeni yılın belki de en heyecanlandıran unsurlarından biri Pirelli Takvimi... 1964'den bu yana her yıl seksi pozlara yer verilen Pirelli Takvimi'nin profili bu yıl biraz daha farklı. ''Seksi kadın'' imajı yerine başarılı ve güçlü kadınların yer aldığı bu yılın takvimi dünyaca ünlü portre fotoğrafçısı Annie Leibovitz'in obfektifinden aktarıldı. 66 yaşındaki ünlü fotoğrafçı 2016 Pirelli takvimi için yeni bir konsepte imza atarak dış görünüşten ziyade başarı ve zekanın ''seksi'' kabul edildiğini kanıtlar nitelikte fotoğraflar hazırladı.

2016 Pirelli Takvimi'nin değişen konseptiyle ilgili konuşan fotoğrafçı Leibovitz, “Pirelli benimle temasa geçtiğinde geçmişteki çizgiden ayrılmak istediklerini söylemişlerdi. Seçkin kadınları fotoğraflama fikrini önerdiler. Bu konuda anlaştıktan sonra hedefimiz çok açıktı. Resimlerin kadınları tamamen oldukları gibi göstermesini hiç rol yapılmamasını istiyordum” dedi. İşte 2016 Pirelli Takvimi'ndeN detaylar...

1964 yılından bu yana kült haline gelen Pirelli Takvimi için her yıl dünyanın en seksi modelleriyle çalışan marka bu sene hazırladığı yeni konseptiyle gündem oldu. 2016 Pirelli Takvimi'ni tamamen siyah beyaz hazırlayan 66 yaşındaki dünyaca ünlü portre fotoğrafçısı Annie Leibovitz, John Lennon ve Yoko Ono'nun çırılçıplak fotoğraflarını da çeken sanatçı olarak akıllara kazanmıştı. Leibovitz yıllar sonra Pirelli Takvimi sayesinde Yoko Ono ile çalıştı.

Güzellik algısının başarı ile doğru orantılı olarak arttığını açıkça belli eden Pirelli Takvimi'nin bir diğer dikkat çeken ismi ise ünlü raket Serena Williams oldu. 34 yaşındaki profesyonel tenisçi Serena Williams takvim fotoğrafıyla şaşırttı. Ayrıca 34 yaşındaki komedyen Amy Schumer, ABD'li yönetmen Ava DuVernay, Amerikalı yazar Fran Lebowitz, kariyerinde 8 adet Oscar kazanan Kathleen Kennedy, hayırsever Agnes Gund ve torunu Sadie Rain Hope-Gund, Amerikalı iş kadını Mellody Hobson, Naked Heart Russia Yardım Vakfı’nın kurucusu Rus top model Natalia Vodianova, ABD'li müzisyen Patti Smith, görsel sanatçı Shirin Neshat, 19 yaşındaki yazar Tavi Gevinson, 36 yaşındaki oyuncu ve iyi niyet elçisi Yao Chen 2016 Pirelli Takvimi'nde yer alan diğer isimlerden...

2015 PİRELLİ TAKVİMİ İÇİN TIKLAYINIZ

DÜNYACA ÜNLÜ FOTOĞRAFÇI ANNİE LEİBOVİTZ KİMDİR?

Annie Leibovitz (d. 2 Ekim 1949; Waterbury, Connecticut) ABD'li portre fotoğrafçısıdır. Japonya'daki ailesine ziyarete gittiğinde fotoğraf çekmeye başlayan Annie Leibovitz fotoğrafçılık üzerine çalışmaya bu sayede başladı. Her geçen gün sanatını geliştirdi ve bunun için aralarında 1969 yılında İsrail'de Kibbutz'da aylar süren çalışması olmak üzere çok farklı çalışmalar içinde bulundu.

1970 yılında ABD'ye dönünce, Rolling Stone adlı dergiye girdi. 1973'te yayımcı Jann Wenner Leibovitz'i derginin baş fotoğrafçısı olarak atadı. Leibovitz 1983 yılına kadar bu dergide kaldı ve çok popüler olan bu dergideki ünlülerin çok özel portre fotoğrafları derginin ününü arttırmasında rol oynadı. 1975'de, The Rolling Stones adlı rock gurubunun Amerika Turu'na konser fotoğrafçısı olarak eşlik etti. 1983 yılından itibaren, Vanity Fair adlı derginin fotoğrafçısı olarak çalışmaya başladı.

En çok bilinen fotoğraflarından biri olan, Vanity Fair kapağı, Demi Moore'un hamile fotoğrafının bir komedi filminde (Çıplak Silah 33 1/3) Leslie Nielsen'e uyarlanması üzerine Paramount Pictures adlı sinema şirketine dava açtı ve bu dava çok ilgi çekti. Dava ABD yasalarında adil kullanım konusunda önemli gelişmelere yol açtı. Mahkeme Paramount'un fotoğrafı parodilerde bu şekilde kullanımın kullanımının adil kullanım (Fair Use) içinde yer aldığına karar verdi ve karar diğer davalara örnek teşkil etti.

En önemli ve en çok bilinen fotoğraflarından biri John Lennon'un ölmeden önce çekilen son profesyonel fotoğrafıdır. Yoko Ono ile birlikte Lennon'un çırılçıplak ve Ono'nun siyahlar içindeki fotoğrafı Rolling Stone'un kapağında yer almış ve bu fotoğrafın çekilmesinden kısa süre sonra Lennon vurularak öldürülmüştür. Çekim öncesi Leibovitz, Lennon'la Rolling Stones kapağı için anlaştılar, ancak ilk başta Leibovitz, Lennon'un yalnız fotoğrafını çekmek istedi. Kimsenin Ono'yu kapakta istemeyeceğini düşündü.[4] Ancak Lennon ikisinin beraber çekilmesinde ısrar edince Lennon'un Double Fantasy adlı albümünün kapağındaki öpüşme fotoğrafını göz önünde bulundurarak yeni bir fotoğraf tasarladı

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler