HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2017'de bedelli askerlik çıkacak mı? Başbakan Yıldırım açıkladı

2017 yılında bedelli askerlik çıkacak mı sorusu uzun süredir yanıtını arıyordu. Yıldırım TRT kanallarında gündeme ilişkin açıklamalar yaparken, bazı kullanıclılar twitter üzerinden biraraya gelerek bedelli askerlikle ilgili sorular yöneltmeye başladı ve soru borbardımanı oluşturdu. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, bedelli askerlik ile ilgili merak edilen soruyu yanıtladı. Peki bedelli askerlik bu yıl çıkacak mı? İşte cevabı...

Başbakan Binali Yıldırım, TRT kanallarının ortak yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Programın moderatörü ve TRT Haber sunucusu Erhan Çelik, anayasa değişiklik referandum unun yanı sıra, sosyal medyadan gelen başka konulardaki soruları da Yıldırım'a yöneltti.

2017'DE BEDELLİ ÇIKACAK MI?

Yıldırım konuşurken, Twitter'da "Ufukta Bedelli Askerlik" başlığıyla örgütlenen kullanıcılar, bedelli askerlikle ilgili Çelik'i soru bombardımanına tuttu.

Programın sonunda Çelik de Başbakan Yıldırım'a "bedelli askerlik gündeminizde var mı?" diye sordu. Yıldırım'ın ise bu soruya cevabı kısa ve net oldu. "Yok öyle bir şey. Kesinlikle gündemimizde değil" diyen Yıldırım, bedelli bekleyenlerin hayallerini yıktı.

Bedelli askerlik ve profesyonel askerlik konusundaki sorulara açıklık getiren Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, “Kanunen tecil hakkı olanlara yapılıyor. Makul mazereti olmayanların askerlik ödevini yerine getirmesi gerekiyor. TSK adım adım profesyonel orduya geçiyor. Bundan 10 yıl önce subay ve astsubayın dışında uzman çavuşlar vardı, şimdi uzman erbaş ve usta er var. Bu süreçte TSK'nın yükümlü ere ihtiyacı var. Bunu mağduriyet olarak görmek doğru değil. Bu bir hak ve görevdir, yapılması gerekiyor. Şuana kadar 2 milyon 800 bin kişinin meşru sebeplerden dolayı askerliğini tecil ettirdiğini kamuoyu biliyor zannediyorum. Bakaya sayısı da 450 bin civarında bu durumdakilerin vatani görevlerini yerine getirmeleri önemli." dedi.

BEDELLİ ASKERLİK ÇIKARSA YAŞ SINIRI VE FİYATI KAÇ OLACAK?

Bedelli askerlik fiyatının geçmiş yıllarda belirtilen fiyattan olacağı tahmin ediliyor. Yaklaşık 17-20 bin arasında bir fiyat olacağı düşünülen bedelli askerlik için yaş sınır da 27 olabilir.

BEDELLİ ASKERLİK İÇİN NEREYE BAŞVURULUYOR?

Başvurular askerlik şubelerine, konsolosluklara ve cumhuriyet savcılıklarına şahsen yapılıyor. Başvurunuzda size üzerinde tutarın ve banka hesaplarının bulunduğu bir doküman veriliyor. Bu dokümanla ödemenizi gerçekleştirdikten sonra, bedelli askerlik tutarının tamamı veya yarısının ödendiğini gösteren biri asıl 3 nüsha dekontu teslim ettiğinizde başvurunuz tamamlanmış oluyor. Başvuruların yurt içinde askerlik şubelerine, yurt dışında konsolosluklara şahsen yapılması gerekiyor, posta ve vekaletle yapılan başvurular kabul edilmiyor.


En Çok Aranan Haberler