HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

3 haftada 7 astsubay intihar etti

11 Kasım-2 Aralık tarihleri arasında 7 astsubayın intihar ettiği kaydedilerek, intiharların sebeplerinin incelenmesi ve araştırılması amacıyla TBMM'de bir Araştırma Komisyonu kurulmasını talep edildi.

3 haftada 7 astsubay intihar etti

Milliyet'in haberine göre, CHP'li Kalkavan ve arkadaşları tarafından TBMM Başkanlığı'na sunulan araştırma önergesi, 11Kasım-2 Aralık tarihleri arasında mobbing, baskı ve ekonomik yetersizlikler nedeniyle 7 astsubayın intihar etmesinden hareketle, bu intiharların sebeplerinin incelenmesi amacıyla TBMM bünyesinde bir Araştırma Komisyonu kurulmasını içeriyor. Önergenin gerekçesinde, şunlar kaydedildi:

"3 haftalık bir süre içinde toplam 7 astsubay intihar etmiştir. Baskı, hukuksuzluk, mobbing ve ekonomik adaletsizlik; bunalıma giren astsubayları cinnet getirmeye ve ardından intihara sürüklemiştir. Silahlı Kuvvetlerin lider kadrosunun dörtte üçünü oluşturan astsubaylar ordunun bel kemiği konumundadır. Görevli 100 bin, emekli 120 bin sayıda astsubay ve bakmakla yükümlü oldukları nüfusla beraber 1 milyon vatandaş, astsubay ve emekli astsubay maaşı ile geçinmektedir.

En yüksek intihar oranı astsubaylarda
Özellikle emekli astsubaylar çok ciddi ekonomik sıkıntılarla boğuşmaktadır. Emekli maaşlarıyoksulluk sınırının altındadır ve intibakları yapılmayarak çifte standarta sebebiyet verilmektedir. Görevine devam eden astsubaylarla ilgili bir sorun olarak ise baskı, hakaret ve hatta şiddet; son intiharlarla beraber kamuoyuna da yansımıştır. İstatistiklere göre; son 10 yılda intihar edenasker sayısı iç güvenlik harekatında şehit olan personel sayısından fazladır. En yüksek intihar oranı da astsubaylara aittir. Bu intiharları ailevi ya da bunalım diye geçiştirerek sebeplendirmek yerine, intihar sayısının fazla olmasından dolayı daha kapsamlı araştırma yapılması şart olmuştur.

Komisyon kurulması gerekli olmuştur
Yaşanılan olayların üzerindeki derin şüphenin ortadan kaldırılması, askerin kuruma ve adalete olan inancının tamamen yok olmaması ve bu sebeple yaşanılan üzücü olayların bir daha tekraretmemesi için; bu intiharların sebebi, yetkililere düşen görevlerin takibi ve sorunların tespiti amacıyla TBMM'de bir araştırma komisyonu kurulması gerekli olmuştur."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler