HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

3. sınıf ilçe ne demektir? İlçeler neye göre sınıflandırılır? Hangi ilçe kaçıncı sınıftır?

3. sınıf ilçe demektir merak ediliyor. Adıyaman'a bağlı Gölbaşı ilçesinin 4. sınıftan 3. sınıf ilçeye yükseltiği, dün Resmi Gazete'de açıklandı. Bunun üzerine 3. sınıf ilçe nedir, ne anlama geliyor merak edilmeye başlandı. Peki ilçeler neye göre sınıflandır? Bir il veya ilçe nasıl, neye göre sınıf atlar?

3. sınıf ilçe ne demektir? İlçeler neye göre sınıflandırılır? Hangi ilçe kaçıncı sınıftır?

Gölbaşı Belediye Başkanı, resmi gazetede yayımlanan Mülki İdare Amirleri Atama ve Değerlendirme Yerleştirme Yönetmeliği'ne göre ilçenin 4. sınıf ilçeden, 3.sınıf ilçeye yükseltildiğini söyledi. Bu açıklama sonrasında 3. sınıf ilçe ne demektir merak edilmeye başlandı. Peki 3. sınıf ilçe nedir? İlçeler neye göre sınıflandırılıyor? Bir ilçe nasıl sınıf atlar? Neye göre değerlendirme yapılıyor?

  1. SINIF İLÇE NEDİR?

Mülki İdare Amirleri Atama, Değerlendirme ve Yerdeğiştirme Yönetmenliği, mülki idare kapsamına giren meslek mensuplarının atanma, değerlendirme ve yerdeğiştirme esaslarını, liyakat, performans ve kıdem gibi kriterler göz önüne alınarak tarafsız bir şekilde ve gerçeğe uygun olarak düzenlemek amacıyla yapılmıştır. Bu yüzden il, ilçeler bazı şartlara göre sınıflandırılmıştır. Peki ilçeler neye göre sınıflandırılıyor?

Yönetmenlikte geçen maddeye göre il ve ilçelerin sınıflandırılması; sosyal, kültürel, coğrafi ve ekonomik şartlar ile hizmet gerekleri dikkate alınarak yapılmaktadır. Bu değerlendirmeler ile birlikte iller, dört sınıfa ayrılırken ilçeler altı sınıf altında toplanmıştır. Peki iller ve ilçeler ne kadar zamanda bir değerlendiriliyor?

Türkiye, bu yönetmenliğin esaslarına bağlı olarak beş coğrafi bölgeye ayrılmıştır. Meslek mensupları, bu coğrafi bölgelerde fasılalı olarak beşer yıl hizmet yapmakla zorunludur.

İL VE İLÇELERİN SINIF DEĞİŞTİRMESİ NASIL OLUYOR?

Mülki İdare Amirleri Atama ve Değerlendirme Yerleştirme Yönetmeliği'ne göre; her beş yılda bir il ve ilçelerin niteliklerinde meydana gelen değişme ve gelişmeler incelenir,gerekiyorsa sınıf değiştirmeleri yapılır.

İl ve ilçelerde sınıf değişikliğini gerektiren önemli durumlar meydana geldiğinde bu süre
beklenmeksizin değişiklik yapılır. Valiler, İller İdaresi Genel Müdürlüğü, Teftiş Kurulu Başkanlığı, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü il ve ilçelerin sınıf değişikliğini gerektiren durumları, Personel Genel Müdürlüğüne duyurmakla görevlidirler.

Aşağıdaki linke tıkladığınız zaman açılan yönetmenlikte hangi il ve ilçe, hangi sınıfta yer almaktadır görebilirsiniz.

İl ve İlçelerin hangi sınıflarda yer aldığını görmek için tıklayınız

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler