HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gazi Koşusu ne zaman saat kaçta olacak? 91. Gazi Koşusu'nda hangi atlar yarışacak?

Gazi Koşusu her sene olduğu gibi bu yıl da heyecanla bekleniyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına 91 yıldır kesintisiz düzenlenen ve Türk yarışçılığının derbisi Gazi Koşusu ne zaman saat kaçta olacak? 91. Gazi Koşusu'nda hangi atlar yarışacak? İşte 91. Gazi Koşusu detayları...

Gazi Koşusu ne zaman saat kaçta olacak? 91. Gazi Koşusu'nda hangi atlar yarışacak?

Heyecanla beklenen Gazi Koşusuna çok az kaldı. Türk yarışçılığının derbisi Gazi Koşusu, merakla bekleniyordu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına 91 yıldır kesintisiz düzenlenen Gazi Koşusu, 25 Haziran Pazar günü yapılacak. 91. Gazi Koşusu İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda saat 20.00’de koşulacak. Çim pistte gerçekleşecek 2400 metre mesafeli bu önemli koşunun birincilik ikramiyesi 1.500.000 TL olarak belirlendi.

3 Yaşlı İngiliz taylarına mahsus koşuya, 19 tay kayıt yaptırdı. Tarsus Beyazı bu önemli koşuya kaydı yapılan tek dişi tay oldu. 91. Gazi Koşusu günü gerçekleşecek diğer önemli koşulardan İstiklal Savaşı Koşusu’na 15 Dört yaşlı Arap atı, Nene Hatun Koşusu’na 1'i yedek 23 Üç yaşlı dişi İngiliz tayı, Zübeyde Hanım Koşusu’na 13 Dört ve yukarı İngiliz atı, Ali Rıza Bey Koşusu'na 12 Dört yaşlı Arap atı, Anafartalar Koşusu’na 18 Üç yaşlı safkan İngiliz tayı ve Kadın Binici Dostluk Kupası Koşusu’na1’i yedek olmak üzere 15 safkan kayıt edildi. 91. Gazi Koşusu’nun jokey deklareleri 23 Haziran Cuma günü yapılacak. Gazi Koşusu TJK TV ve TAY TV'den canlı olarak ekranlara gelecek...

  1. GAZİ KOŞUSU

90. Gazi Koşusu'nu Ahmet Güzelocak'ın sahibi olduğu, Ahmet Çelik'in jokeyliğini yaptığı "Graystorm" adlı safkan kazanmıştı. Veliefendi Hipodromu'nda gerçekleştirilen, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın da izlediği 2 bin 400 metre çim pistteki yarışı 2.30.50'lik derecesiyle "Graystorm" önde tamamlamıştı. 91. Gazi Koşusu'nun kazananı ise şimdiden merak ediliyor.

GAZİ KOŞUSU NEDİR?

Gazi koşusu, İlk kez Kurtuluş Savaşı yıllarında Ankara’daki atyarışlarını kendi himayesinde yaptıran Mustafa Kemal, 1927 yılında emir vererek Gazi Koşusu’nun düzenlenmesini istemiştir. Ali Muhiddin Hacıbekir`in sahibi olduğu Neriman adlı kısrağın 1927 yılında kazandığı Gazi Koşusu’nu Atatürk ile İsmet İnönü birlikte izlemişlerdir. Bu önemli koşuyu 1929 yılında Celal Bayar "Cap Gris Nez" ve 1930 yılında İsmet İnönü "Olgo" isimli safkanlarıyla kazanmışlardır. 1927 yılından itibaren her yıl düzenlenen Gazi Koşusu'nun en önemli özelliği, üç yaşlı safkan İngiliz taylarının yarış hayatlarında yalnız bir kere koşabilmeleridir.

Gazi Koşusu tüm koşular arasında çok özel bir anlam taşımaktadır. Bu koşuda tay koşabilmek bile büyük şereftir. Bu koşuyu kazanan safkan, yılın en başarılı atı unvanına da sahip olmakta ve yarışçılık tarihinde farklı bir yer kazanmaktadır. Bu nedenle her at sahibinin gönlünde Gazi Koşusu'na katılabilmek ve kazanabilmek yatmaktadır.

Express


En Çok Aranan Haberler