HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD Savunma Bakanı PKK ile YPG ve PYD arasında ilişki bulunduğunu kabul etti

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Senato'daki bir oturumda soruları yanıtlarken, PKK ile YPG ve PYD arasında ilişki bulunduğunu kabul etti.

ABD Savunma Bakanı PKK ile YPG ve PYD arasında ilişki bulunduğunu kabul etti

ABD Senatosu’nun Silahlı Hizmetler Komitesi’nde senatörlerin sorularını yanıtlayan Ashton Carter, Senatör Lindsey Graham’in Suriye konusunda üst üste sorularını cevapladı. Graham'in “PYD’yi ve YPG’yi hiç duydunuz mu ” şeklindeki sorusuna “Evet” karşılığını veren Carter, Senatörün, “Bunlar kimdir ” sorusunu ise “Kürt gruplar'' şeklinde cevapladı.

Sorularına “YPG, PYD’nin silahlı kanadı mı ” diye devam eden Graham'a yanıt veren Savunma Bakanı ise “Evet, doğru” dedi.

Ash Carter, Graham’in “Raporlar, bunların PKK ile bağlantılı ya da en azından önemli ilişkileri olduğunu belirtiyor. Bu doğru mu ” şeklindeki sorusuna ise “Evet” yanıtını verdi. Graham’in araya girerek, PKK’nin Türkiye için terör örgütü olduğunu söylemesi üzerine Carter, “PKK sadece Türkiye’nin değil ABD’nin nazarında da terör örgütüdür.” diye konuştu.

Carter, “Türkler’in Suriye’de YPG’yi silahlandırdığımız için bize kızgın olması sizin için şaşırtıcı mı ” sorusu üzerine ise “Hayır” dedi ve Türkiye ile geniş istişareler içinde olduklarını belirtti.

''KÜRTLER, RAKKA’YI ALIP YÖNETMEK İÇİN DOĞRU KİŞİLER DEĞİL''

Suriye Demokratik Güçleri adlı yapı içinde ne kadar Kürt ve ne kadar Arap bulunduğu sorulan Carter, bu yapıda 6 bin Arap bulunduğunu belirtti. Carter, bu sayının genel yapı içindeki oranının sorulması üzerine ise “Yaklaşık yüzde 20” ifadesini kullandı.

Oturumun ilerleyen bölümlerinde Suriye’de DAEŞ ile mücadelede iş birliği yapabilecekleri bir hükümet olmadığını hatırlatan Carter, oradaki yerel güçlere ihtiyaçları bulunduğunu söyledi.

Carter, “Kürtler, Rakka’yı alıp yönetmek için doğru kişiler değil. Bunu biliyoruz. Rakka’yı alıp yönetmeye uygun kişiler olacak Suriyeli Arap güçleri belirlemeye ve bunlara imkan sağlamaya çalışıyoruz.” dedi.

AA

En Çok Aranan Haberler