HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD'den Türkiye'deki vatandaşlarına güvenlik uyarısı

ABD, yılbaşı öncesinde Türkiye'deki vatandaşlarına güvenlik uyarısında bulundu.

ABD'den Türkiye'deki vatandaşlarına güvenlik uyarısı

Amerikan Büyükelçiliği, Türkiye'deki vatandaşlarına yönelik yeni bir güvenlik uyarısı yayımladı.

Açıklamada, "Aşırılıkçı grupların Türkiye çapında ABD vatandaşlarının yaşadığı veya ziyaret ettiği yerlerde saldırı düzenleme konusundaki saldırgan çabalarının sürdüğü" belirtildi, "2016'nın sonuna yaklaşırken, Amerikan vatandaşları Noel tatili ve yeni yıl kutlamaları için kalabalık yerlere giderken bu durumu gözönünde bulundurmalı" denildi.

Açıklamada, "Kalabalıkların arasına girmekten, özellikle de Batılıların, turistlerin ve yabancıların sık gittiği bilinen restoran, ticari merkezler, ibadethane, ulaşım merkezleri ve diğer yerlerden mümkün olduğunca kaçının" ifadesi kullanıldı.

ABD Büyükelçisi John Bass, Rus Büyükelçi Andrey Karlov suikastin arkasında ABD'nin olduğuna ilişkin iddiaları reddetmiş, CIA'nin Türkiye'den özür dilemesine ilişkin ise, "Hükümetlerimiz birlikte çalıştıkça bir kaçakçılık faaliyetinin yaşanmadığını fark ettik. Türk hükümetine çok daha suçlayıcı yaklaşım gösteren Rusya hükümetinin bu konuda ABD’nin aksine bir düzeltme girişiminde bulunmadığını görüyoruz." demişti.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ise yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrei Karlov'un ölümü, iki kişinin de yaralanması ile sonuçlanan Ankara saldırısını sert biçimde kınadıklarını belirtmişti.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler