HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Açlık grevinde ölümlere izin vermeyiz'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kahire ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda gündeme dair açıklamalarda bulundu.

'Açlık grevinde ölümlere izin vermeyiz'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye saldırısını değerlendirmek ve bir dizi temaslarda bulunmak için Mısır'a gitti. Erdoğan, Mısır'a hareketi öncesi Ankara Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı yaptı.

'AÇLIK GREVİNDE ÖLÜMLERE İZİN VERMEYİZ'

Serap Eser'i molotofla yakarak öldürenlerin açlık grevine başlamasını hatırlatan gazetecilere Erdoğan, şu cevabı verdi:

Açlık grevinin amacının ne olup olmadığı önemli. Serap kızımızın bulunduğu otobüse Molotof atıp ölmesine neden olan katillerin açlık grevinde olduğunu söylüyorsunuz. Bu şantaj değil de nedir? Derdimiz insanların açlık grevi yapmak suretiyle ölmesine çanak tutmak. Cezaevi ortamlarını en güzel şartlara getirmek suretiyle tutukluluk şartlarını en güzel hale getirmektir.

Avrupa Parlamentosu’ndan yapılan açıklamayı duydunuz. Demokrasilerde bu yollarla hak elde edilmez Bunlara açlık grevine sevk eden parti TBMM’de. Bu siyasi parti bu tür talepleri burada versin. Onlara aç kalmak suretiyle ölün demek suretiyle değil. Bu yöntemi doğru bir yöntem olarak buluyoruz. Bu yanlış yoldan bir an önce dönülür temenni ederim ki.

Ülkemiz gündeminden bu yanlış yöntem düşürülmüş olur. Şantajlara bazı mahfillerin medyada ya da başka yerlerde çanak tutmaması gerekir.

Cezaevinde bu tür yöntemlerle kimsenin ölmesine zemin hazırlamayız Hukuk içerisinde gereği neyse yapılıyor. Mahkum veya tutukluların kendilerine sağlık yönünde müdahale edilmemesi hususunda bile arkadaşlarımız onların tedavisiyle ilgileniyor"

GAZZE SALDIRISI

Erdoğan, "Türkiye, saldırıların durması için Hamas'a baskı yapsın" sözlerine decevap verdi.

Başbakan Erdoğan, ABD'nin garanti vermesi halinde Hamas'ın durmaya hazır olduğunu söyledi. İsrail'in saldırısı sonrası Gazze'de 40'a yakın kişinin hayatını kaybettiğini dile getiren Erdoğan, "İsrail 3 tane ölüsüyle dünyayı ayağa kaldırıyor. Ateşkesi bozan İsrail" şeklinde konuştu. Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye saldırısıyla ilgili ABD Başkanı Barack Obama'yla görüşmeye devam edeceklerini de söyledi.

CAMİ PROJESİ

Erdoğan, Çamlıca Tepesine cami yapımı ile ilgili 90’ı aşkın projenin yarışmaya katıldığını ve bu projeler içinden değerlendirme yapıldığını aktardı. Değerlendirmeler sonuncunda birinciliğe layık bir projenin bulunamadığını aktaran Erdoğan, “Fakat şu anda görüldüğü kadarıyla bir ilk 10 ortada var. Bunlar mansiyon dereceleri de dahil olmak suretiyle. Şu anda tabi bunun değerlendirmesini, nihai değerlendirmesini arkadaşlarımız yapıyorlar. Bundan sonra bazı yerlere müdahaleler de olabilir. Ondan sonra da hayırlısıyla Çamlıca Tepesi’nde bu İstanbul için çok çok önemli eserin temelini atar ve süratle de bittiğin görmeyi temenni ederiz.” dedi.

Projenin belirlenmesinin ardından mimarların eleştirilerini değerlendiren Erdoğan, konuyla ilgili pek çok şey yazılabileceğini ve mimarların farklı yorumlar getirebileceğini belirtti. Erdoğan, “Hepsinin çizgisi farklıdır. Mesela ben çoğu zaman bazı mimar arkadaşlarımızın çizgilerini anlarım. ‘Bu filancanın mıdır?’ derim. Çok çalıştığımız bazı mimar arkadaşlarımızın eserlerini çizgilerinden anlamak mümkündür. Burada da buna benzer farklı yorumlar vardır. Haklıdırlar, onun için bunun üzerinde bu kadar talebin olması bizim için önemliydi. Güzeldi.” şeklinde konuştu.

Projeyi çizen iki bayan mimarın çalışmasının takdire şayan olduğunu anlatan Erdoğan, son durumun görevli personel tarafından kendilerine iletileceğini ve adımların süratle atılacağını bildirdi.

Projenin sadece Çamlıca’daki cami olayıyla ilgili olmadığını aynı zamanda Çamlıca Tepesi’ni radyo ve televizyon kulelerinden temizleneceğini belirten Erdoğan şunları söyledi: “Bunlar Küçük Çamılca’da tek kulede toplama karımız var. Bu kule özellikli bir kule olacak. Restoran, her şeyiyle çok daha farklı bir kule olacak. O kirlilikten de inşallah Çamlıca Tepesi’ni kurtarmış olacağız.”

Çamlıca Tepesi’ndeki baz istasyonlarının da ayrı bir sorun olduğunu dile getiren Erdoğan, baz istasyonlarını da minimize edecek bir adımın atılacağını sözlerine ekledi.

ERDOĞAN'IN MISIR'DAKİ TEMASLARI

Başbakan Erdoğan, Kahire Havalimanı'nda Mısır Başbakanı Hişam Kandil tarafından devlet töreniyle karşılanacak.
Mısır ziyaretinde Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile de bir araya gelecek. Daha sonra da Kahire Üniversitesi'nde konuşma yapacak.

Başbakan'ın Türkiye-Mısır Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısı'nın ardından Mısır Başbakanı Hişam Kandil'le ortak basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

Başbakan Erdoğan'ın temaslarında ana gündem maddesinin İsrail'in Gazze'ye yönelik operasyonu olacak. Erdoğan, Gazze'ye ise bu aşamada gitmeyeceğini açıklamıştı. İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler