HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Açlık grevindeki eğitimciler Gülmen ve Özakça'nın durumu kötüleşiyor

Ankara Barosu'nun cezaevinde ziyaret ettiği Nuriye Gülmen ile Semih Özakça’nın sağlık durumlarının daha da kritikleştiği açıklandı. Nuriye Gülmen’in görüşe gelemediği, Semih Özakça’nın ise tekerlekli sandalye ile geldiği ve konuşmakta zorlandığı kaydedildi. Öte yandan Özakça ve Gülmen'in avukatı Behiç Aşçı, Özakça ile Gülmen'in direnişine destek olmak için açlık grevine gireceklerini duyurdu.

Ankara Barosu Başkan Yardımcısı Av. Erinç Sağkan ile Yönetim Kurulu üyeleri Av. Özgür Ökmen ve Av. Çağrı Ayhan Şenel, Olağanüstü Hal sürecinde ihraç edildikleri görevlerine dönebilmek için başlattıkları açlık grevinde 107. gününü geride bırakan Araştırma Görevlisi Nuriye Gülmen ve Öğretmen Semih Özakça'yı dün cezaevinde ziyaret etti.

“ÖZAKÇA KONUŞMAKTA ZORLANIYOR”

Ankara Barosu’ndan ziyarete ilişkin yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

“Sincan F Tipi Cezaevi'nde ziyaret edilen ve sağlık durumu kritik seviyeye ulaştığı halde açlık grevini sonuna kadar kararlılıkla sürdüreceğini söyleyen; sağlık durumuna rağmen tutuklamaya itirazı reddedilen Semih Özakça’nın, yürümekte zorluk çektiği; tekerlekli sandalye ile görüşe geldiği; son derece bitkin olduğu ve konuşmakta zorlandığı gözlemlendi.

[

Nuriye Gülmen'den korkutan haber! İşte son sağlık durumu](https://www.mynet.com/nuriye-gulmenden-korkutan-haber-iste-son-saglik-durumu-110103075928)

“GÜLMEN GÖRÜŞMEYE GELEMEDİ”

Sincan Kadın Cezaevi'nde tutuklu olan Nuriye Gülmen'le ise sağlık durumu nedeniyle yataktan kalkıp görüş yerine gelemediği için görüşme gerçekleştirilemedi.”

AVUKATLARI DA AÇLIK GREVİNE BAŞLIYOR

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (THİV), İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesinin de içinde bulunduğu çok sayıda sivil toplum kuruluşu işlerine geri dönme talebi ile 107 gündür açlık grevinde olan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'ya destek vermek için Kadıköy Süreyya Operası önünde bir araya gelerek yürüyüş düzenledi.

Eylemde, Özakça ve Gülmen'in avukatı Behiç Aşçı, "Nuriye ve Semih sadece kendileri için değil hepimiz için direniyorlar. Biz de onların avukatları olarak onların direnişlerine katılacağız. Onların direnişlerinin bir parçası olacağız ve açlıklarını paylaşacağız" diyerek açlık grevine başlayacaklarını duyurdu.


En Çok Aranan Haberler