HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Adapazarı'nda göktaşı paniği

ADAPAZARI (İHA) - Adapazarı 32 Evler Mahallesi'nde, gökyüzünden düştüğü iddia edilen taş, mahalle halkının panik yaşamasına neden oldu.

Adapazarı 32 Evler Mahallesi Bilge Sokak'ta ikamet eden Rafi Durak'a ait evin bahçesine dün gece büyük gürültüyle bir taş düştü. Sarsıntıyla birlikte sokağa fırlayan aile fertleri neye uğradıklarını şaşırdı. Etrafı araştıran aile fertleri, herhangi bir şey bulamayınca deprem olmuş olabileceğini düşünerek yeniden evlerine girdi. Sabah olup da, Durak ailesinin fertleri dışarı çıktıklarında ise evin hemen yanında büyük bir kaya parçası olduğunu gördü. Aile fertleri, taşın bir göktaşı olabileceğini iddia etti.
Büyük bir korkuyla evlerinden çıktıklarını belirten Maksude Durak (52), "Dün gece saat 21.45 sıralarında büyük bir gürültüyle sarsıldık. Korkuyla dışarı çıktık. Hiçbir şey göremeyince deprem olduğunu zannederek yeniden eve girdik. Ertesi sabah dışarı çıktığımızda ise evin hemen yanında büyük bir taşla karşılaştık. Bu taşınarak getirilecek bir taş değil. Büyük bir ihtimalle gökyüzünden geldi. Bu göktaşı olabilir" dedi.

Burak Durak (23) ise gece evde otururken büyük bir gürültü ve sarsıntı olduğunu ifade ederek, "Apar topar evden dışarı çıktık. Ancak bir şey anlamadık. Daha sonra işe gitmek için sabah evden dışarı çıktığımda bahçede büyük bir taş parçası ile karşılaştım. Bunun göktaşı olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.
Olay yerine gelen polis, göktaşı olduğu iddia edilen taşı inceledi. Polisten sonra Meteoroloji Müdürlüğü'nden gelen yetkililer de taşı inceleyerek numune aldı. Meteoroloji yetkilileri, taşla ilgili bilgilerin laboratuar incelemelerinden sonra kesinlik kazanacağını belirtti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler