HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Adıyaman'da son dakika patlama! Ekipler sevk edildi

Adıyaman-Çelikhan karayolunun 15. kilometresinde PKK'lı teröristler tarafından yol kenarına önceden döşenen El Yapımı Patlayıcı (EYP), askeri aracın geçişinin ardından patlatıldı. Son dakika habere göre, can kaybının yaşanmadığı olaydan sonra bölgeye sevk edilen askeri birlikler, arama tarama faaliyetlerine başladı.

Adıyaman'da son dakika patlama! Ekipler sevk edildi

Adıyaman- Malatya karayolu 15’inci kilometresi, Ormaniçi köyü mevkiinde kirpi tipi askeri aracın geçişi esnasında terör örgütü mensupları tarafından yola döşenen uzaktan kumandalı el yapımı patlayıcı infilak ettirildi. Son dakika habere göre, olayda ölü ve yaralı bulunmazken, askeri araçta herhangi bir hasar olmadı.

İL JANDARMA KOMUTANI İNCELEDİ

Olay sonrası bölgeye çok sayıda asker sevk edildi. İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy da olay mahallinde incelemede bulundu. Arama sırasında terör örgütü tarafından kullandığı tahmin edilen bazı yaşam malzemeleri bulundu. Bölgede arazi tarama ve operasyon devam ediyor.

VALİLİKTEN SALDIRI AÇIKLAMASI

Adıyaman Valiliğinden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Adıyaman-Çelikhan Karayolu'nun Ormaniçi ve Palanlı köyü mevkisinde yol kenarına döşendiği ve el yapımı olduğu anlaşılan patlayıcının zırhlı aracın geçtiği sırada, bölücü terör örgütü PKK/PYD mensupları tarafından uzaktan kumandayla patlatıldığı belirtildi.

Patlama sırasında can kaybı ve herhangi bir hasarın yaşanmadığı kaydedilen açıklamada, "Teröristlerin yakalanması için güvenlik kuvvetlerimizce geniş çaplı operasyon başlatılmış oluş, gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir." ifadeleri kullanıldı.


En Çok Aranan Haberler