HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ahmet Hakan'a evinin önünde saldırdılar

Gazeteci Ahmet Hakan CNN Türk'teki programı sonrası evinin önünde 4 kişi tarafından darp edildi. Hastaneye kaldırılan Ahmet Hakan'ın vücudunda kırıklar olduğu öğrenildi.

Gazeteci- Yazar Ahmet Hakan, CNN Türk'teki programının ardından evine gittiği sırada kimliği belirsiz 4 kişi tarafından saldırıya uğradı. Saldırganların araçla evin önüne geldikleri ve bir kişinin Ahmet Hakan'ın korumasına diğer 3 kişinin ise Ahmet Hakan'a saldırdığı belirtildi.

Saldırı sonrası saldırganlar 34 VY 7765 plakalı araçla olay yerinden hızla uzaklaştı.

4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Saldırıya karıştıkları belirlenen Ahmet Güler, Kamuran Ergin, Fuat Elmas ve Uğur Adıyaman gözaltına alındı. Saldırganlar, Hamidiye Şişli Etfal Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Şüphelilerden Uğur Adıyaman, saldırıda kullandıkları aracın kiralandığı şirketin sahibinin kardeşi. Şüphelilerden 2’sinin daha önceden tehdit, yaralama ve narkotik madde kullanmak suçlarından poliste kayıtları olduğu ortaya çıktı.

Ahmet Hakan'ın durumu polis ekiplerine bildirmesi üzerine olay yerine gelen ekipler ünlü gazeteciyi Şişli'de bulunan Amerikan Hastanesi'ne götürdü.

VÜCUDUNDA KIRIKLAR VAR

Hastanede müdahalesi yapılan, Hakan’ın hayati tehlikesi bulunmadığı, vücudunda kırıklar olduğu öğrenildi.

Ahmet Hakan tedavisinin ardından taburcu edildi.

Saldırı haberini alan Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök ve DHA Genel Müdürü Uğur Cebeci de hastaneye gitti.

CAN DÜNDAR: İLK ŞÜPHELİ CEM KÜÇÜK

Ahmet Hakan'a yapılan saldırının ardından gazeteci Can Dündar Twitter'dan bir açıklama yaptı. Dündar, "'İstersek seni sinek gibi ezeriz.Bugüne kadar merhamet ettik de hala hayattasın' diyen Cem Küçük, Ahmet Hakan'a saldırının ilk şüphelisidir." ifadelerini kullandı.

"Ahmet Hakan için koruma talep ettik ama sonuç alamadık"

Gazeteci Ahmet Hakan, evinin önünde uğradığı saldırı sonucu yaralandı. Hakan'ın avukatından bir açıklama geldi.

Hürriyet Gazetesi yazarı ve program sunucusu Ahmet Hakan, dün gece evinin önünde 4 kişi tarafından saldırıya uğradı.

Yaralanan ve kaldırıldığı hastanede bir süre tedavi altında tutulan Hakan'ı, meslektaşları hastanede yalnız bırakmadı.

Burada yapılan açıklamalardan biri de, Hakan'ın avukatı Aslı Kazan'a aitti.

Tehditler konusunda koruma talepleri olduğunu belirten Kazan şunları söyledi:

"Tehditlerin çok ciddi ve yakın olduğunu İçişleri Bakanı'yla görüştük, ilettik. Ertesi gün de İstanbul Valiliği'ne yazılı başvuruda bulunduk. Koruma tedbirlerinin alınmasını istedik. Başvurumuzdan sonra koruma şubeden bu talebimizin akıbetini soruyoruz ancak bu konuda daha bir gelişme yaşanmadı ve bu saldırı gerçekleşti."

MELİH GÖKÇEK: GEÇMİŞ OLSUN

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan, İstanbul'daki evinin önünde 4 kişinin saldırısına uğradı. Hakan'ın saldırıya uğraması üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, "Şiddet hiçbir şekilde meşru gösterilemez... Geçmiş olsun Ahmet" dedi.

ARAÇ KİRALIK ÇIKTI

Saldırganların, Ahmet Hakan'ı takip ettiği görüntüler de yayınlandı. Kullanılan aracın kiralık olduğu öğrenildi.

AHMET HAKAN'DAN MESAJ VAR

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin hastane önünde bekleyen basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Ahmet Hakan Coşkun kimdir?

Babasının memuriyeti sebebi ile Anadolu'nun çeşitli şehirlerinde dolaştı. Ağrı, Amasya, Çanakkale, Balıkesir gibi illerde bulundu.

Ahmet Hakan Coşkun, lisedeyken, Mavera dergisine aboneydi. Kitaplara, özellikle edebiyata çok meraklıydı. Devamı için tıklayın

Ergin; "Ahmet Hakan'ın mesajı var sizlere. Öncelikle bu saate kadar bekleyen muhabir ve kameraman arkadaşlara sevgilerini ve selamlarını gönderdi. Kendisi hastanedeyken arayanlara soranlara herkese teşekkürlerini iletiyor. Aynı zamanda kendisine bu saldırganları bu aksam gönderenlere de bir mesajı var. Mesajı da şu; 'Bu tür saldırılardan hiç bir şekilde yılmayacağız. Korkmuyoruz. Bildiğimiz yolda yürümeye devam edeceğiz.' ifadelerini kullandı.

GEÇEN AY HÜRRİYET GAZETESİ'NE 2 SALDIRI DÜZENLENMİŞTİ

Öte yandan, Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan'a düzenlenen bu saldırı geçtiğimiz Eylül ayında İstanbul ve Ankara'daki saldırıları akıllara getirdi. 6 Eylül ve 8 Eylül günlerinde Hürriyet'in İstanbul'daki merkezine saldırılar düzenlenmişti. Hürriyet binasına düzenlenen saldırıların ardından Star Gazetesi yazarı Cem Küçük'ün köşesinden yazdığı 'İstersek seni sinek gibi ezeriz. Bugüne kadar merhamet ettik de hâlâ hayatta kalabiliyorsun.' sözleriyle AK Parti İstanbul Milletvekili Abdurrahim Boynukalın'ın 'Bizim hatamız bunlara dayak atmamak olmuş.' sözleri bir kez daha akıllara geldi.

SALDIRIYA SOSYAL MEDYADA SERT TEPKİ

Ahmet Hakan'ın evinin önünde uğradığı saldırının ardından sosyal medyada da birçok kişi tepkilerini dile getirdi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler