HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Akademisyenleri tehdit eden Sedat Peker ifade verdi: Düşünce özgürlüğü

‘Bu suça ortak olmayacağız’ bildirisini imzalayan akademisyenleri tehdit eden organize suç örgütü lideri Sedat Peker ilk kez savunma yaptı. Peker ifadesinde 'Tamamen eleştiri anlamında yazılmış sözlerdir. Benim eylemim düşünce özgürlüğü çerçevesinde değerlendirmelidir.'

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, Ocak 2016’da güneydoğu illerindeki ‘abluka’nın bitmesini talep edip bildiri yayınlayan 1100’ün üzerindeki akademisyeni tehdit etmişti. Peker , yaptığı açıklamada “Oluk oluk kan akıtacağız ve akan kanlarınızla duş alacağız.” demişti.

Tehdit sonrası Peker hakkında ‘tehdit’ ve ‘suç işlemeye tahrik’ suçlarından toplam bir yıl dört buçuk aydan on bir yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

ZORLA GETİRME KARARI

Davanın ilk duruşmasına katılamayan Peker hakkında zorla getirme kararı verilmişti.

'DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ'

Peker, dün avukatlarıyla birlikte Anadolu adliyesine giderek mahkemede savunmasını yaptı.

Beraat talep eden Peker ifadesinde şöyle dedi: “Yazı benim iradem çerçevesinde internette kendi sayfamda yayınlanmıştır. Benim bu sözleri yayınlamamda herhangi bir şekilde suç işlemeye tahrik kastım yoktur. Tamamen eleştiri anlamında yazılmış sözlerdir. Benim eylemim düşünce özgürlüğü çerçevesinde değerlendirmelidir. Atılı suçlamaların hiçbirini kabul etmiyorum.”


En Çok Aranan Haberler