HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AKP'li Metiner 'istismar' düzenlemesini bu sözlerle savundu: Sosyal gerçeklik

AKP, cinsel istismara uğrayan çocukların istismarcısıyla evlenmesini ve bu sayede cezaevine girmemesini sağlayan düzenlemeyi savunmaya devam ediyor.

AKP'li Metiner 'istismar' düzenlemesini bu sözlerle savundu: Sosyal gerçeklik

AKP'nin cinsel istismara uğrayan çocukları istismarcıyla evlendirme düzenlemesini savunan Mehmet Metiner, "Diyelim ki 15-16 yaşındaki bir kız, gönül verdiği bir gence kaçıyor. Bu iki genç evleniyorlar. Çocukları oluyor. Sahiden aile kuruyorlar" dedi.

AKP Milletvekili Mehmet Metiner, süreklileştirilmiş cinsel istismar anlamına gelen erken evlilikleri, "sosyal gerçeklik" ve "mağduriyet" olarak tanımladı

Mehmet Metiner'in Star Gazetesi'ndeki köşesindeki ilgili bölüm şöyle:

Türkiye’de bizim de asla tasvip etmediğimiz bir sosyal gerçekliğimiz var.

Nedir o?

Şu veya bu nedenle erken yaşta gerçekleşen evlilikler.

Yasalarımıza göre evlilik yaşı 2002 yılından beri, yani bizim devri iktidarımızla birlikte 18, ebeveyn rızası varsa 17.

Diyelim ki 15-16 yaşındaki bir kız, gönül verdiği bir gence kaçıyor. Bu iki genç evleniyorlar. Çocukları oluyor. Sahiden aile kuruyorlar. Sonra günün birinde koca alınıp hapse tıkılıyor. Erken yaşta bir kızla evlendiği için. Hangi suçlamayla? “Tecavüz” suçlamasıyla. Sadece koca değil babaları da aynı suçlamayla yargılanıp ceza alıyor. Aileler dağılıyor. Genç anne kucağındaki çocuklarıyla dışarıda perişan oluyor. Aileler dağılıyor, mağduriyetler alıp başını yürüyor.

Bu durumda kaç mağdur aile var?

Hapiste olan mağdur sayısı 3000.

Bakınız bir kez daha altını çizerek belirtmek istiyorum: Erken yaşta evliliği tasvip ediyor değiliz, ama ortada böyle bir sosyal gerçekliğimiz ve ciddi bir dram var.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler